Živa Avžner | 9. 9. 2022, 15:04

Filip Flisar razkriva, kako prikupen vzdevek mu je nadela njegova hčerka Sofia

osebni arhiv

"Vsak mlad oče bo povedal enako: na začetku je treba stisniti zobe. Nekaj je tekmovati in trenirati naspan, nekaj pa je tekmovati in trenirati nenaspan," v smehu prizna Flisar.

Nekdanji profesionalni športnik Filip Flisar je znan po tem, da okoli sebe širi dobro voljo in nalezljivo pozitivno energijo. Zase pravi: "Očitno ljudje radi poslušajo bedarije, ki jih govorim, in me kdaj kam povabijo. Ampak, gre za zdrave bedarije! (smeh)" Flisarja smo povabili, da z nami odpre drugo sezono Metropolitan podkasta Ob skodelici kave in z veseljem se je odzval na povabilo.

"Športniku je sanacija poškodb del službe," zaupa Flisar, ki je svojo športno kariero sklenil konec leta 2020. Eden izmed razlogov za konec kariere je zagotovo to, da je čutil, da je strošil svoje telo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Flisar (@filipflisar)

Tekmoval je v disciplini ski kros, ki je bila zanj, kot pravi, ravno prava mera sofisticiranega športa in resnosti. Ima elemente, ki so mu pri srcu - prerivanje, skoke in hitrost. "Ski kros ni najbolj prizanesljiv šport za telo. Ne ohranja ga svežega in zdravega. Fizično je naporen in pusti velike posledice," doda Flisar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Flisar (@filipflisar)

Razkril nam je tudi, kaj zdaj počne in zakaj še vedno vzdržuje svojo telesno pripravljenost. "Tako kot nekateri radi pogledajo kakšno serijo, se jaz rad hitro peljem s kolesom ali motorjem, skačem in sem vedno športno aktiven. To je del mojega življenja," doda.

Njegova hčerka je dopolnila že štiri leta

Povprašali smo ga tudi, kako se je življenje obrnilo, ko je postal očka.

"Vsak mlad oče bo povedal enako. Na začetku je treba stisniti zobe. Nekaj je tekmovati in trenirati naspan, nekaj pa je tekmovati in trenirati nenaspan," v smehu prizna Flisar.

Pravi, da otrok prinese marsikaj lepega, hkrati pa tudi marsikaj težkega. Prepričan pa je, da se na koncu vse poravna. "Na začetku prvi dve leti je bistveno več slabega kot dobrega, ker kot oče nimaš velike vloge. Rodili smo se brez mlečnih žlez in težko nudiš tisto, kar je v tistem trenutku nujno! (smeh)" se pošali Flisar.

Zdaj je, ko je hčerka dopolnila že štiri leta, zelo lepo. "Zdaj lahko dam Sofii neke stvari, v katerih sem dober," pravi nasmejan Štajerec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Flisar (@filipflisar)

Pošalili smo se tudi glede ličenja in lakiranja nohtov. Na zgornjem posnetku je namreč Sofia svojega bradatega očka naličila in mu kasneje nohte polakirala z rožnatim lakom. "Odkar imam otroka, se nisem bistveno spremenil. Dobro je, da ohraniš vrednote, ki jih imaš od prej. V skrbeh si lahko takrat, če bi bil prej neprimeren za vzgojo otroka in bi se potem spremenil," doda.

Če ste navdušeni nad audio verzijo podkasta, epizodi s Filipom Flisarjem prisluhnite prek spodnjega okvirčka.

Poslušate nas lahko prek:

Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts

Zaupal nam je, kako je preživel počitnice, razkril podrobnosti svoje hude poškodbe, razložil, kako izgleda življenje profesionalnega športnika in delil vse prijetne trenutke s svojo prikupno hčerko Sofio. Vse to in še več Ob skodelici kave. Se poslušamo? 

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite tudi prejšnjim epizodam Metropolitan podkasta

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.