Živa Avžner | 24. 6. 2022, 10:16

Amaya - Maja Keuc: "Svojo ljubezen sem našla na YouTubu. Takrat se je v meni premaknilo vse!"

Aleksandra Saša Prelesnik

"Seveda je bilo ob mojem odhodu v tujino ogromno strahu. Vem, da sem imela kot najstnica veliko idej, za katere vem, da je bilo mojo mami velikokrat strah in dam ji čisto prav! (smeh)" je dejala Maja.

Ena naših najuspešnejših pevk Amaya - Maja Keuc je v novi epizodi Metropolitan podkasta odprla svoje srce in se prepustila iskrenemu pogovoru, ki odpira številne tematike.

"Če ne bi bila v šovu Slovenija ima talent, bi imela bolj organsko in zdravo pot, tudi počasno," razmišlja Maja, ampak doda: "Po drugi strani pa glej, če tega ne bi bilo, ne bi mogla iti v tujino. Lahko bi šla v tujino, ampak bi bilo mnogo težje."

Kaj pa je na selitev v tujino rekla njena družina?

"Ko sem se prvič preselila, sem mislila, da bo moja zgodba v Sloveniji zaključena. Nisem si predstavljala, kako bi se ta svetova izšla. Še več je bilo nekega povpraševanja in nastopov. Vsak mesec sem bila v Sloveniji za dan ali dva. Kmalu sem živela med tremi državami, kar je bilo preveč," pravi Maja.

Družina jo je ob pomembni odločitvi seveda podpirala, vendar so obstajali določeni strahovi. "Seveda je bilo ob mojem odhodu v tujino ogromno strahu. Vem, da sem imela kot najstnica veliko idej, za katere vem, da je bilo mojo mami velikokrat strah in dam ji čisto prav! (smeh)" je dejala Maja.

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyy A M AYY A (@amayamusicofficial)

Pripravlja nov album

Amaya si je zadala nov izziv, da se zopet na novo spozna z maternim jezikom. Letos bo zagotovo izdala skladbo ali dve, album pa lahko v celoti pričakujemo naslednje leto.

Ko smo jo vprašali, kako bi s tremi besedami opisala album, je bil njen odgovor: "Senzualen, emocionalen in ranljiv."

Dodala je še: "Album bo na nek način preplet kontrastov. Ne želim se več tiščati v škatlico, ker sem ugotovila, da ni škatlice zame, v katero bi se lahko stlačila! (smeh)"

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyy A M AYY A (@amayamusicofficial)

Če imate raje le audio različico podkasta, vljudno vabljeni, da nam prisluhnete. Le kliknite na puščico v spodnjem kvadratku!
Poslušate nas lahko prek:

APPLE PODCAST, SPOTIFY, GOOGLE PODCASTS

Kakšni ljudje so ji všeč? Kaj ji pomeni uspeh? Kaj lahko pričakujemo na novem albumu? Kje in kako je spoznala svojo takratno ljubezen? Vse to in še več ob skodelici kave.

Metropolitan Slovenija
Oglejte si in prisluhnite tudi preteklim epizodam Metropolitan podkasta Ob skodelici kave:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.