Uredništvo | 25. 10. 2023, 15:01

Priljubljeni Metropolitanov podkast z novo podobo: razkrivamo prvo gostjo

Aleksandra Saša Prelesnik

Če ste pogrešali epizode priljubljenega Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner, imamo za vas odlično novico. Že zelo kmalu prihaja tretja sezona!

Čas, ki si ga ljudje vzamejo, da prisluhnejo epizodam različnih podkastov, ki jih trenutno na podkasterski sceni resnično ne manjka, je čisto različen. Nekateri mu radi prisluhnejo na poti v službo in jih morda niti ne moti, da pristanejo v gneči, saj ga lahko tako poslušajo do konca, spet drugim služi kot družba na sprehodih, nekateri pa ga poslušajo v udobju svojega doma. In kakor so si različni razlogi za poslušanje, so si različni tudi podkasti.

Metropolitan s ponosom predstavlja že tretjo sezono priljubljenega podkasta Ob skodelici kave, kjer voditeljica Živa Avžner gosti znane obraze iz sveta zabave in odkriva njihove zgodbe.

"Navdušena sem, da lahko razkrijem, da že jutri prihaja prva epizoda tretje sezone Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave. Po dvomesečnem poletnem premoru se pred mikrofon vračam s še več energije in želje po odkrivanju novih zgodb. Ni skrivnost, da radi pokukamo v življenje drugih in na koncu spoznamo, da imajo v sebi navdihujoče zgodbe, ki marsikomu še kako pomagajo," nam zaupa voditeljica podkasta in novinarka Živa Avžner.

Aleksandra Saša Prelesnik

Prenovljena podoba in priljubljeni gosti

Že jutri boste lahko prisluhnili prvi epizodi tretje sezone podkasta Ob skodelici kave, ki pa v novo sezono vstopa s svežo podobo studia. 

"Premor smo izkoristili in z odlično ekipo poskrbeli za prenovljeno podobo podkasta. Čeprav smo na večje spremembe navajeni ob novem letu, jaz ravno jesen jemljem kot nov začetek. Vstop v tretjo sezono je bil kot nalašč, da se vam predstavimo v novi podobi in dodamo tisto piko na i. Podkasti so na slovenski sceni čedalje bolj razširjeni, zato je prav, da gledalcem ponudimo še boljšo vizualno podobo in nekaj več, kot so bili vajeni do zdaj," nam zaupa Avžnerjeva in doda, da lahko prav tako pričakujemo nadvse zanimivo vsebino in goste.

"Že jutri boste lahko prisluhnili klepetu s priljubljeno pevko, televizijsko in radijsko voditeljico in nasploh čudovito osebo Ano Praznik. Za prvo gostjo si ne bi mogla zaželeti boljše sogovornice, kot je Ana, s katero bi človek lahko klepetal ure in ure," navdušeno pove voditeljica.

Uredništvo

Voditeljica Živa Avžner se trudi, da vedno izveste kaj novega

Tudi sama namreč ne mara, da se ves čas berejo le iste zgodbe, zato si želi, da pred našim mikrofonom gostje odprejo svoje srce in razkrijejo še kakšno drugo plat, ki javnosti ni tako poznana. "Vedno se maksimalno potrudim, da na kup zberem vse informacije in se na pogovor dobro pripravim. Tako poskrbim, da gostom ne postavljamo vedno istih vprašanj, za katere sem prepričana, da jim je že nadležno desetič povedati isto, ampak jim dam priložnost, da z mano in vami delijo drugačna razmišljanja," doda Avžnerjeva.

Odločila se je, da tudi v tretji sezoni goste na koncu epizode postavi pred kratek izziv. Zastavi jim kratka vprašanja, na katera morajo odgovoriti takoj, saj je pri tem zelo pomembna sproščenost in spontanost odgovora. V vsaki epizodi boste izvedeli, kakšno kavo najraje pije gost in tudi, kaj pijejo, če njihova prva misel zjutraj morda ni kava.

Uredništvo

Kaj lahko pričakujemo v prvi epizodi tretje sezone z Ano Praznik?

"Priznam, da sem navdušena nad prvo epizodo. Ana Praznik je izjemna sogovornica in po končanem snemanju sva ugotovili, kako prijeten klepet sva imeli," je razkrila Živa Avžner in dodala, da sta govorili o doživljanju Delovne akcije, odprla nam je vrata svojega doma in delila delčke odraščanja njene hčerke Otje, spregovorila o doživljanju težkih trenutkih in o stvari, na katero najprej pomisli ob mislijo na skupino Bepop.

Ana Praznik je med drugim spregovorila tudi o svojem dolgoletnem partnerju Petru"Jaz vsega tega ne bi zmogla, če Peter ne bi bil takšen, kot je. Res ne. Jaz mu to večkrat povem. Ni tako, da bi to prvič slišal. To niso samoumevne stvari. Ni samoumevno, da doma on vse uredi. Štiri mesece me ni doma, ko smo na snemanjih in spim drugje. Takrat se slišimo prek telefona. Jaz tega res ne jemljem samoumevno, vem, da ima svoje obveznosti in službo, ampak, ko mene ni, ima on vseeno vse urejeno."

Jutri boste lahko prisluhnili novi epizodi Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner. "Upam, da vam bom lahko še naprej krajšala čas v trenutkih, ko boste to potrebovali," pravi Avžnerjeva in doda, da je vedno vesela, kadar se ji kakšen poslušalec oglasi in poda svoje vtise ob poslušanju epizode.

Več pa jutri v čisto sveži epizodi - se poslušamo?

Do jutri pa prisluhnite najbolj poslušanim epizodam preteklih sezon Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave:

Prisluhnite najbolj poslušani epizodi podkasta z Žanom Serčičem:

Nadvse priljubljena je tudi epizoda z Indrio Ekić:

Ne pozabite niti na epizodo z dvema članoma priljubljene skupine Joker Out: