Živa Avžner | 28. 11. 2022, 12:00

Vid Kavtičnik: "Čutil sem, da je bila to prava odločitev zame."

Aleksandra Saša Prelesnik

"Šport te nauči, da se po padcih vedno pobereš. Ko dobiš dobro priložnost, jo moraš znati izkoristiti," je prepričan Vid Kavtičnik.

Vid Kavtičnik je bil kar 21 let profesionalno vpet v rokomet in v tem času dosegel številne uspehe. Svojo športno pot je začel v Velenju ter jo kasneje kar 16 let nadaljeval v Nemčiji in Franciji. Življenje v tujini je bilo na začetku vsekakor izziv, medtem je postal očka Lari in Levu.

"Življenje športnika se odvija dvakrat ali trikrat hitreje," pravi Vid in poudari, da verjame v to, da ko se zjutraj zbudiš, imaš odločitev. Tudi če se zbudiš slabe volje, moraš razmisliti, kaj boš naredil, da boš postal boljše volje. "Čutil sem, da je bila to prava odločitev zame," je še dejal ob zaključitvi svoje kariere.

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyy VidKavticnikk (@vidko)

Kavtičnik je v svojem času veljal za enega najboljših rokometašev. Prejšnje leto je končal bogato športno kariero in kot edini slovenski reprezentant sodeloval pri obeh največjih uspehih – srebru na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 in bronu na svetovnem prvenstvu 13 let kasneje.

Spregovoril je tudi o ločitvi od žene Maše in kako je boleča izkušnja vplivala na njegovo dojemanje in na njegovo uspešno športno kariero. Kmalu je spoznal novo dekle Saro Rojnik, prav tako športnico, saj je dvakratna državna prvakinja v skvošu.

Zaupal nam je, kako se Sara razume z njunima otrokoma. Z Laro in Levom si deli ljubezen do športa, kar pripomore k temu, da se več kot odlično razumejo.

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyy VidKavticnikk (@vidko)

Nekdanji profesionalni rokometaš je vodil svoj uspešen podkast Šport 1 na 1 z Vidom, kjer je gostil najrazličnejše znane športnike in odkrival zakulisje njihovega dojemanja.

Če želite njunemu pogovoru prisluhniti v audioverziji, epizodi prisluhnite prek spodnjega okvirčka:

Aleksandra Saša Prelesnik

Več o Vidu Kavtičniku, življenju v tujini, ločitvi in novi partnerici, prikupnih prigodah z Laro in Levom ter o njuni službi, prisluhnite v podkastu.

Poslušate nas lahko prek:

AppleePodcastss | Spotify | GooglePodcastss

V Metropolitan podkastu voditeljica Živa Avžner dvakrat na mesec ob skodelici kave gosti različne znane obraze in odkriva njihove zgodbe. 

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite tudi prejšnjim epizodam Metropolitan podkasta:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.