L. PA. | 14. 5. 2024, 10:43

Slovenska podjetnika spregovorila o težkih začetkih: "Si predstavljate, da med korono odpirate novo restavracijo?"

Instagram/boul.si

Podjetnika sta restavracijo zagnala ravno takrat, ko so ustavili javno življenje ...

Pred nekaj leti je po vzoru iz tujine tudi Slovenijo zajela manija tako imenovanih budinih skled (buddha bowls), ki običajno vsebujejo riž ali drugo osnovo iz polnozrnatih žitaric, denimo kvinojo, zelenjavo, preliv in protein po želji (tofu, fižol, lečo, meso ali ribo), eden prvih ponudnikov tovrstnih zdravih jedi pri nas pa je bila poslovalnica Boul v takrat na novo odprtem nakupovalnem centru Aleja v Šiški.

Za restavracijo Boul stojita mlada podjetnika Katra Koman in Blaž Draksler, ki sta že pred časom povedala, da se jima je ideja porodila, ko sta razmišljala o tem, kje bi se dalo na hitro pojesti nekaj res dobrega in kakovostnega, prve bovle sta tako začela sestavljati doma.

Morda vas zanima tudi:

Tokrat pa sta na družbenih omrežjih Boula delila še nekaj spominov na njune začetke, ki niso bili niti malo enostavni, Boul sta namreč zagnala sredi pandemije koronavirusa, ki je ohromila javno življenje.

@boul.si

♬ original sound - boul

"Pred petimi leti je Aleja iskala še zadnjega ponudnika za svoj 'food court', in ko sva to izvedela, se je porodila ideja, da začneva graditi svojo zgodbo," je opisala Katra Koman. A le nekaj dni pred uradnim odprtjem je zaradi pandemije prišlo do popolnega zaprtja.

"Predstavljaj si: nov nakupovalni center in nova restavracija, ki je zaradi omejitev skoraj prazna! A kljub težkemu obdobju naju to ni ustavilo," je dodala.

Njun cilj je bil vseskozi samo en: z lastnimi bovlami predstavljati kulinariko na visokem nivoju. Ljudje so to prepoznali in se začeli vračati.

"Od začetka do danes smo razvijali svoje recepte, skrbimo za kakovostne surovine in pripravljamo bovle s harmonijo okusov," je še povedala soustanoviteljica.

Septembra 2022 so v BTC tako odprli novo lokacijo, sodelovali na Odprti kuhni, z letom 2023 pa so odprli tudi Boul pripravljalnico.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk