Čuftov ne kuhajte v vodi! S tem receptom pripravite najokusnejše (VIDEO)

28. 9. 2024, 07:00 | N. V.
Čuftov ne kuhajte v vodi! S tem receptom pripravite najokusnejše (VIDEO) (foto: YouTube/Domača kuhinja z Dannyjem/posnetek zaslona)
YouTube/Domača kuhinja z Dannyjem/posnetek zaslona

Okusnejših še niste jedli.

Mesne kroglice oziroma čufti so priljubljena jed v skoraj vsakem gospodinjstvu. Čeprav ima vsaka gospodinja svoj preverjeni recept, vrhunski kuharji trdijo, da bodo čufti še bolj sočni in okusni, če jih najprej podušimo v pivski omaki in jih nato pečemo. Recept je zelo preprost, naredil jih lahko vsak. Ko jih enkrat poskusite, jih boste pripravljali ves čas.

Sestavine:

  • 600 gramov mletega mesa
  • dve čebuli
  • dve jajci
  • 30 gramov drobtin
  • poper, sol, timijan, kumina, mleta paprika, origano, peteršilj
  • štirje krompirji
  • 150 gramov parmezana
  • 100 gramov sira
  • žlica koruznega škroba
  • 250 mililitrov piva
  • 30 mililitrov oljčnega olja

Priprava:

Mleto meso začinimo s soljo, poprom, rdečo papriko, kumino, timijanom in peteršiljem. Dodamo manjšo čebulo, jajca in drobtine. Dobro premešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za eno uro.

Krompir in drugo čebulo narežemo na večje kose, zložimo v pekač, dodamo 30 mililitrov oljčnega olja, koruzni škrob, parmezan, sol, poper, rdečo papriko in origano. Dobro premešamo.

Indijec Hrvatom pokazal, kako se zdraviti, in jih navdušil

Na to razporedimo čufte, ki jih oblikujemo iz mletega mesa, v sredino pa damo košček sira. Dodamo pivo, ponev pokrijemo s folijo.

Pečemo 40 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Ko odstranimo folijo, čufte premažemo z malo olivnega olja, v katerem smo raztopili pol žličke rdeče paprike. Jed pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija, piše Stvar ukusa.

Zgornja Kungota nikoli več ne bo ista: na glavnem trgu vonj po okusni kavi, dobra glasba ... Odprla se je prva kavarna! (FOTO)