J. B. | 5. 2. 2024, 12:20

Tudi v Sloveniji priljubljeni legendarni kuhar razžalostil oboževalce: "Ni mi več ostalo veliko časa za življenje"

Profimedia

S svojimi kuharskimi podvigi je osvojil srca številnih, njegove televizijske serije pa so prava uspešnica tudi pri nas.

Kdor redno spremlja televizijski kanal 24Kitchen, si je zagotovo že ogledal vsaj kakšno od sila zanimivih popotniško-kulinaričnih serij vrhunskega britanskega kuharja. Rick Stein je živa legenda v svetu kuharskih loncev, toda leta 1947 v Oxfordshiru rojeni svetovni popotnik z izjemnim občutkom za pripravo slastnih dobrot je zdaj razkril, da se njegovo življenje počasi, a vztrajno končuje.

Morda vas bo zanimalo tudi:

"Ni mi več ostalo veliko časa za življenje," je s pretresljivimi besedami postregel 77-letni Rick Stein, ki je moral lani po težavah z dihanjem na nujno operacijo na srcu. Avtorju več kot 25 kuharskih knjig, ki ima v lasti nemalo restavracij po vseh svetu, so zaradi okvare srčne zaklopke zdravniki pojasnili, da bo brez operacija zagotovo v kratkem umrl. Čeprav je bil poseg uspešen, pa Rick Stein kljub vsemu čuti, da je njegov konec blizu.

Profimedia

"Po operaciji in okrevanju sem zaradi izboljšanja zdravstvenega stanja zelo optimističen. Toda hkrati je res, da pri mojih letih in ob običajnih življenjskih okoliščinah ne bom več dolgo živel. Mislim, da ne bom ... Mislim tudi, da dokler imaš zdravje in si na splošno optimističen ter uživaš v življenju, ne razmišljaš preveč o tem, kako malo življenja ti je ostalo," je bil iskren Rick Stein, ki je ljubezen do kulinarike prenesel tudi na sina Jacka Steina.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ