N. V. | 12. 2. 2024, 09:03
Boljši kot krofi, pripravljeni pa le v pol ure: recept za okusno pustno sladico (VIDEO)
Lažni krofi iz listnatega testa vas bodo navdušili s svojim okusom.
Krofi so sladko pecivo, ki je priljubljeno po vsem svetu in vsak jih pripravlja na drugačen način. Obstaja veliko legend o tem, kako so nastali, obstaja pa tudi milijon receptov za pripravo krofov. Lahko jih cvrete, pečete, delate brez kvasa ...
Lahko pa uporabite francoski recept za lažne krofe iz listnatega testa, ki jih pripravite v zgolj pol ure. So nekoliko drugačni od tradicionalnih krofov, a so zanimiva alternativa, v kateri bo uživala vsa družina.
Sestavine:
- 2-krat listnato testo
- polovica pomaranče (lupina + sok)
- 3-4 žlice sladkorja
- 250 mililitrov mleka
- čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- dve žlici škroba
Priprava:
-
Naredite nadev
V skledi zmešajte naribano pomarančno lupino in pomarančni sok. Nato dodajte sladkor in škrob. Prilijte še mleko. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se ne zgosti. Nadev vlijte v posodo, nato dodajte vaniljo in premešajte. Pustite, da se ohladi.
-
Priprava lažnih krofov
Listnato testo razvaljajte, namažite z nadevom, nato pa pokrijte z drugim listnatim testom. Malo potlačite z rokami, nato pa narežite enako široke trakove. Trakove poljubno zvijte in razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
-
Peka lažnih krofov
Lažne krofe prekrijte s preostalim nadevom in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, približno 20 minut. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.
Dober tek!
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere