L. PA. | 15. 5. 2024, 12:27

Med petdesetimi najboljšimi picerijami v Evropi tudi ta slovenska

Profimedia

Le eni slovenski piceriji se je uspelo uvrstiti na prestižni seznam, pristala pa je na 30. mestu.

Če si želite vrhunsko pico, je najbolj varna opcija seveda obisk Italije, dežele te omamne hrustljave specialitete.

Toda kaj pa preostanek Evrope? Najboljše picerije v Evropi, ki se ne nahajajo v Italiji, vam lahko pomaga identificirati seznam 50 Top Pizza, ki ga pripravljajo ravno Italijani.

Na njihovi spletni strani najdemo seznam 50 Top Pizza Italia, ki je namenjen samo italijanskim picerijam, seznam 50 Top Pizza World pa se posveča vsem ostalim: picerijam iz Velike Britanije, Španije, Avstrije, Hrvaške ... Letošnji seznam je bil razkrit pred nekaj dnevi, nanj pa se je na presenečenje marsikoga uvrstila tudi ena slovenska picerija, in sicer ljubljanska Pop's Place Pizza.

Morda vas zanima tudi:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pops Place Pizza (@popsplacepizza)

Pristala je na 30. mestu, o njej pa so zapisali, da je njen dekor precej razkošen in primeren za prizorišče, pica pa v neapeljskem slogu in izjemno dobro narejena, tako po okusu dolgo in naravno fermentiranega testa kot po tem, da se dovolj dolgo peče v čudoviti krušni peči, okrašeni z zlatimi kockami.

"Tudi sestavine so odlične in pristno italijanske. Nujno morate poskusiti La Penelope z odlično furlansko kuhano šunko, med sladicami pa je vredno poskusiti cheesecake. Meni pijač je obsežen, saj vključuje veliko izbiro finih viskijev in dobro izdelanih koktajlov. Cene so za Ljubljano povprečne, vendar je kakovost izrazito vrhunska, postrežba pa nadvse prijazna in vljudna," še pišejo.

Na seznamu še nekaj picerij z območja nekdanje Jugoslavije

Poleg ljubljanske so se na seznamu znašle še štiri picerije z območja nekdanje Jugoslavije. To so picerija Matto Napoletano iz Skopja v Makedoniji, ki je zasedla 16. mesto, Pietra v srbskem Beogradu, ki je na 32. mestu, Majstor i Margarita, ravno tako v Beogradu, ki je na 37. mestu, in Franko's Pizza & Bar v Zagrebu na Hrvaškem, ki zaseda 14. mesto.