Radi pripravljate zrezke? S pomočjo ene sestavine, ki jo vsi zavržejo, se bodo ti naravnost topili v ustih (trik, ki si ga je vredno zapomniti)

19. 11. 2025, 15:00 | Uredništvo
Zrezek (foto: Profimedia)
Zrezek
Profimedia

Mehkemu zrezku, ki se kar topi v ustih, se je težko upreti - a za mehkobo se je treba potruditi. Ena sestavina lahko povsem spremeni teksturo, in to tista, ki jo pogosto kar zavržemo.

Ko imate pri roki sveže in kakovostne zrezke, je dobro kosilo vedno na dosegu roke. A to velja le v teoriji, saj boste ob najmanjši napaki končali z obrokom, ki bi ga najraje postregli najhujšemu sovražniku. Suhi, žilavi zrezki so preprosto nekaj zelo neokusnega. Na srečo se temu lahko izognete, eno izmed rešitev pa imate že v hladilniku - razen če ste jo vrgli v smeti, piše portal Slobodna Dalmacija. Gre za tekočino, v kateri so vložene kisle kumarice, saj vsebuje vse, kar potrebujete za odlično slanico: vodo, sol, nekaj kisline in začimbe.

Kako zmehčati meso s tekočino od kumaric

Postopek je preprost: preostalo tekočino iz kozarca vlijte v krožnik ali skledo, vanjo potopite zrezke, vse skupaj pokrijte in postavite v hladilnik. Naj stoji vsaj nekaj ur, idealno pa čez noč. Zrezki bodo vpili dovolj vlage in okusa, da bodo bolje prenašali pečenje in ostali mehki, tudi če jih med peko malce "pozabite" v ponvi.

Preberite še:

Hrvaški fenomen, ki je obnorel tudi Slovenijo, bo jutri razveselil svoje oboževalce

Ko pride čas za pripravo, zrezke vzemite iz slanice in jih dobro osušite. Če pripravljate svinjino, jih na hitro zapecite na zelo vroči ponvi. Dodajte malo masla, strok česna ter nekaj začimb, kot sta rožmarin ali timijan, nato zmanjšajte ogenj na zmerno temperaturo. V nekaj minutah boste imeli popoln, sočen in lepo pečen zrezek.

Če gre za govedino, jo položite na hladno olje, dodajte sesekljan česen in peteršilj, pokrijte ponev in pustite, da se meso nekaj minut peče na zmernem ognju. Nato ga obrnite, znova pokrijte in odstavite z ognja. Presenetila vas bosta sočnost in okus. Dober tek!

Te 3 astro znake v začetku leta 2026 čaka finančni razcvet: denar se bo kar "lepil" nanje