N. V. | 25. 9. 2023, 10:11

Domače je najboljše: stari recept za hitro pripravljeno figovo marmelado (brez konzervansov)

Profimedia

Priprava je preprosta, zato ne boste dolgo za štedilnikom.

Po marmeladah najraje posežemo pozimi. Figova marmelada pri tem ni izjema. Zato kar pohitite in naberite fige, zdaj je ravno obdobje, ko so dozorele.

Naberite vsaj dva kilograma fig, da se lotite priprave marmelade po receptu, ki so ga objavili na srbskem portalu Najžena. Dobili boste en kilogram marmelade oziroma dva manjša kozarca. Fige obrišite s krpo in odrežite pecelj. Ni jih treba olupiti, saj bo marmelada z olupi dobila boljšo strukturo.

Recept

Profimedia

Sestavine:

  • 2 kilograma fig
  • 350 gramov sladkorja
  • dva vaniljeva sladkorja
  • sok ene limone
  • naribana lupinica ene limone

Priprava:

Narezane fige in sladkor kuhajte v globoki kozici 45 minut. Dodajte vaniljev sladkor, limonin sok in lupinico ter dobro premešajte.

Vročo marmelado nalijte v čiste kozarce, jih zaprite s pokrovčki in obrnite na glavo. Pustite tako 24 ur. Pa dober tek!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol