L. PA. | 9. 2. 2024, 10:18

Nova mestna pridobitev: v centru Ljubljane bo odslej dišalo po slastnih testeninah

Metropolitan

Pasta bar Vito Maccheroni je že nekaj let ena najbolj obiskanih kulinaričnih stojnic v ljubljanskem BTC, pripravljajo namreč res imenitne italijanske testenine. Po novem pa jih najdete tudi v centru Ljubljane, znotraj kompleksa Neu Residences.

Pasta bar Vito Maccheroni je že nekaj let ena najbolj obiskanih točk ljubljanskega BTC.

Najdete jih znotraj pokrite tržnice, tik ob ribarnici Mare Marko in stojnici-piceriji Ta'GUD pizza, njihova specialiteta pa so imenitne italijanske testenine, ki se – po našem skromnem mnenju edine v Ljubljani – lahko kosajo s tem, kar boste našli na ulicah italijanskih Firenc, Bologne, Rima in drugih slovitih mest, kamor si ne pridemo le past oči, temveč tudi razvajat brbončice. 

V njihovi ponudbi je devet stalnih jedi, povečini gre za najznačilnejše omake iz različnih regij Italije: paradižnikova omaka z rikoto ali z burato in pistacijo, pesto genovese, Norma s pečenimi jajčevci in slano rikoto, Carbonara, Amatriciana, bolonjska omaka, tartufata in omaka z morski sadeži.

K vsaki omaki spada točno določen tip testenin: rigatoni za Normo, fusili za pesto genovese in tako dalje.

Ponujajo testenine iz različnih regij Italije.

Ponujajo testenine iz različnih regij Italije.

Metropolitan

Glede na sestavine, ki so na voljo v posameznih delih leta, stalni ponudbi dodajajo sezonske jedi, posebnost restavracije pa je ta, da testenine pripravljajo sami, in to sveže, ne sušenih, kakršne običajno kupimo v trgovini.

Testenine, ki jih pripravljajo, so sveže, ne sušene, kakršnih smo običajno navajeni.

Testenine, ki jih pripravljajo, so sveže, ne sušene, kakršnih smo običajno navajeni.

Metropolitan

Sofisticirana centralna lokacija bo privabljala tudi turiste

Čeprav se je glas o greha vrednih testeninah v dobrih treh letih, odkar so odprti, razširil po Ljubljani in so se tako v BTC s točno določenim namenom zapeljali tudi tisti, ki jim je lokacija sicer od rok, so njihovi glavni odjemalci kljub vsemu stranke, ki delajo v okoliških podjetjih.

Zato zdaj predstavljajo novo poglavje v svoji uspešni zgodbi: odprtje druge poslovalnice na centralni lokaciji, znotraj kompleksa Neu Residences na Kolodvorski ulici, kjer se nahaja tudi priljubljen koktajl bar Neubar.

Notranjost je urejena v italijanskem slogu.

Notranjost je urejena v italijanskem slogu.

Metropolitan

Nova poslovalnica je drugačnega tipa kot njihova prva, kjer imajo stojnico znotraj tako imenovanega 'food courta', tam pa poleg njih najdemo še druge ponudnike.

Vito Maccheroni – center je namreč samostojna restavracija, ki vas bo očarala tudi z estetskim interierjem, ki se tudi z izbiro barv, vzorcev in slik na stenah ves čas poklanja Italiji, in skladno glasbeno spremljavo.

"Ta lokacija se bo tudi obnašala malo drugače kot naša prva, kjer imamo višek naročil v času kosil, zapiramo pa ob petih. Želimo si, da bi ljudje sem prihajali tudi popoldne in zvečer in nas prepoznali kot eno od točk za sproščeno druženje v centru Ljubljane. Računamo tudi na turiste," nam pove lastnik restavracije Anže Učakar.

Vsak dan bodo tako odprti do desetih, s tem da bo mogoče ob pol desetih oddati zadnje naročilo. Če bo obisk ob koncih tedna velik, pa obstaja možnost, da delovni čas še nekoliko podaljšajo.

Stalni ponudbi testenin in izvrstnega tiramisuja (še ena njihovih specialitet) so posebej za centralno lokacijo dodali nekaj "bonbončkov", kot so najbolj priljubljeni italijanski koktejli in ostale alkoholne pijače, ki bi si jih lahko zaželeli ob krožniku dobre 'pašte'.

Nova lokacija priljubljenega pasta bara vas vsak dan pričakuje do desetih zvečer.

Nova lokacija priljubljenega pasta bara vas vsak dan pričakuje do desetih zvečer.

Metropolitan

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord