L. PA. | 17. 6. 2024, 11:30

Prestižni ameriški medij vabi v Ljubljano, poglejte, v kakšnih presežnikih jo predstavljajo

Profimedia

Ugledni New York Times je Ljubljano ponovno uvrstil v svojo znano rubriko "36 ur".

Slovensko prestolnico Ljubljano je te dni doletela velika čast: znašla se je v znani rubriki uglednega ameriškega dnevnika New York Times. Rubrika se imenuje "36 ur", v njej pa predstavljajo zanimive kraje po vsem svetu in vse, kar je mogoče tam početi v 36 urah.

Ljubljana si je uvrstitev v to rubriko v preteklosti sicer že prislužila: New York Times je o njej pisal leta 2012 in 2017, malo po tem, ko je prvič prejela naziv zelena prestolnica.

"Od takrat se ni spremenilo tako veliko, Ljubljana je še vedno mednarodni model za trajnost, na voljo je več kot 1600 lokacij za izposojo koles, center je zaprt za promet, povprečno ima 542 kvadratnih metrov zelenih površin na prebivalca, vendar pa ne moremo reči, da se mesto ni razvilo: v zadnjih letih so se tu odprle restavracije z Michelinovimi zvezdicami, UNESCO je prepoznal urbano oblikovanje v mestu, odprla pa se je tudi prenovljena tovarna koles, ki je danes kreativno središče z odprtimi studii, galerijami in trgovinami," tokrat piše New York Timesov novinar Alex Crevar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New York Times Travel (@nytimestravel)

Kaj priporočajo?

Medij je v nadaljevanju, kot je za rubriko v navadi, razgrnil tudi obsežen seznam lokacij, ki jih je v Ljubljani vredno obiskati. Med atrakcijami izpostavljajo Ljubljanski grad, Plečnikovo hišo, Križanke, Center Rog, Tromostovje, Cukrarno, Narodno in univerzitetno knjižnico, Narodni muzej, Trubarjevo ulico, turo Plečnik na prvi pogled, Slovenski etnografski muzej, Muzej sodobne umetnosti Metelkova in nov izobraževalni center Morostig, hišo narave in kolišč.

Morda vas zanima tudi:

Po okusen grižljaj in na kozarček se turistom po njihovem mnenju izplača skočiti na Odprto kuhno, v restavracijo Strelec, Grajsko Vinoteko, Dvorni bar, Baziliko, Pop’s Pizza, Cacao, Makalonco, Grič, koktajl bar Kolibri in Kavarno Rog, za nakupovanje priporočajo butik Ika, trgovino Dapper in slaščičarno Yauya, od koder lahko domov odnesejo slastne tortice, nastanitve, ki so si prislužile uvrstitev na prestižni seznam, pa so April 1550, Hotel One66 in Tivoli Boutique Inn, priporočajo pa tudi brskanje po ponudbi zasebnih nastanitev.

"Ljubljana je popolno mesto za hojo in kolesarjenje. Izposoja koles in javna kolesa so dostopni in poceni. Uberja nimajo, so pa na voljo tradicionalni taksiji, ki so zanesljivi in poceni. Najboljši način za premikanje znotraj mesta pa je zanesljiv avtobusni sistem," so še zapisali.