R.S. | 17. 6. 2024, 09:06

Sredi Ljubljane se je pojavil rdeč šotor, kaj se dogaja? (FOTO)

Uredništvo

Opazili smo ga na Ambroževem trgu. 

Na Poljanah v Ljubljani stoji rdeč šotor, ki zaradi svoje barve in velikosti pritegne veliko pozornosti. V njem se od 15. junija do 22. junija odvija Cirkovizija. Gre za dva festivala (Festival trojne salte ter 17. Klovnbuf - mednarodni festival sodobne klovnade in cirkusa) v cirkuškem šotoru Cirkobalkane. Festival Klovnbuf organizira Zavod Bufeto, Festival trojne salte pa kolektiva Cirkokrog in Mismo Nismo. Program si lahko ogledate TUKAJ

"Cirkovizija s skupnimi močmi ustvarja prostor za umetnike vseh sort in tort. Je povezovanje EX-YU regije na področju sodobne cirkuške umetnosti in pedagogike. Cirkovizija skozi daljnogled vidi Ljubljano kot redno postojanko cirkuškega šotora (ali dveh?), v katerem si bomo lahko ogledovali tuje in domače predstave sodobnega cirkusa, v katerem bomo vadili in se izobraževali," so zapisali organizatorji na uradni strani dogodka. 

Uredništvo

O organizatorjih

Zavod Bufeto je prva profesionalna organizacija v Sloveniji, ki razvija klovnsko gledališče. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova.

Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi. V letih so se druščini Cirkokroga priključili in jo soustvarjali različni ljudje – žonglerji, akrobati in artisti iz Slovenije in drugih držav.

Mismo Nismo je alt-art cirkuška skupina iz Ljubljane. "Smo pesimisti, ki želimo sprejeti negotovost prihodnosti skozi izkušnje (prekarne) sedanjosti / prekarnega Zdaja. Naša estetika je surova, eksperimentalna ter polna napak. Forma je eksperiment in Ideja je vse," so zapisali. 

Uredništvo

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja