Uredništvo | 17. 4. 2024, 10:48

Veliki obeti za nočno življenje v Mariboru: po zgledu Zagreba in Ljubljane odpirajo ...

Profimedia

V središču Maribora se odpira šov restavracija.

Na Tyrševi ulici 3 v središču Maribora je še do pred kratkim obratovala restavracija in bar Bro'Sis, a po približno štirih letih se je njihova zgodba očitno zaključila. Večer namreč poroča, da bo na istem mestu konec tedna zaživel nov gostinski lokal Rivera Show Restaurant & More, ki želi oživiti mariborsko nočno življenje in mestu ponuditi povsem nov koncept.

Ne bo šlo namreč le za restavracijo, pač pa za 'šov restavracijo', nekakšno združitev restavracije in gledališča, kar pomeni, da bodo goste med večerjo zabavali nastopajoči, napovedujejo pa tudi tematske večere in kabaret. Kabaret se bo po besedah vodje restavracije, nekdanjega nogometaša Vida Ovčarja, začel ob 21. uri in se zavlekel v noč, obiskovalci, ki morajo biti starejši od 21 let, pa lahko pričakujejo tudi pevce, plesalce, ples z ognjem in različne točke.

Gre za koncept, ki ga v Ljubljani že najdemo v Nebo Show & Restaurant v centru mesta, a 24-letni Ovčar pravi, da je idejo in navdih zanjo dobil v Zagrebu, kamor je s svojo družbo pogosto zahajal zaradi skromnega nočnega življenja na Ptuju in v Mariboru.

Navdušila ga je ekstravagantna zabava v enem od tamkajšnjih lokalov, kmalu pa so se stkale tudi poslovne vezi. Tako so prek ene od zagrebških marketinških agencij sklenili pogodbo s plesalci, didžeji in nastopajočimi, ki jih bodo pripeljali v Maribor, v prihodnje pa računajo tudi na slovenske izvajalce.

Prepričani so, da ponudbe, ki jo pripravljajo, v Mariboru močno manjka, zato računajo na to, da bo njihova zgodba uspešna.

Med tednom druženje po službi

Vstopnine ne bo, bo pa treba rezervirati mizo, čez čas pa bodo rezervacijo morda vezali na določeno vrednost oziroma zakup pijače, medtem ko se bodo ostali obiskovalci lahko načeloma pridružili po 23. uri.

Ovčar si sicer trenutno prizadeva, da bi bil lokal lahko odprt do 3. ure zjutraj, a za zdaj kaže, da to ne bo mogoče. 

Zaenkrat bo restavracija, kjer bo za začetek delalo osem ljudi, obratovala le ob vikendih, konec meseca pa imajo namen odpreti tudi čez dan z à la carte ponudbo in občasnimi glasbenimi nastopi.

"Naš cilj je tudi med tednom biti kraj, kjer moraš biti. Med tednom ne bo zabav, ampak druženje po službi, tudi po akcijskih cenah, pokušanje koktejlov, tečaji priprave koktejlov. Ogromno imamo idej in želimo, da nas mesto čim bolj sprejme. Za zdaj imamo veliko pozitivnih odzivov. Za petek smo že skoraj razprodani, tudi sobota se lepo polni, pa še niti nismo začeli oglaševati," je Ovčar še povedal za Večer. 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk