P. F. | 26. 3. 2024, 17:20

To so top 3 mesta na svetu, kjer je življenje najboljše (in vsa so v isti državi!)

Malaga

Profimedia

Katera mesta po svetu so najboljša za življenje? Platforma InterNation je povzela mnenja ljudi, ki so se preselili v drugo državo.

Ocenjevanje je vsebovalo različne kriterije, kot na primer karierne možnosti, dostopnost in cene stanovanj, kvaliteta življenja in okolja ter tudi dostopnost domačinov. Presenetljiv zaključek je, da so bila najbolje ocenjena španska mesta!

1. Malaga

Mesto, ki se nahaja na južni španski obali v Andaluziji, je pristalo na prvem mestu po zadovoljstvu priseljencev. Najboljše je bilo ocenjeno v kategorijah "klima" in "vezi z lokalnim prebivalstvom", glede na kvaliteto življenja pa se je uvrstilo na drugo mesto. Prav tako ima dostopna stanovanja in dobro ravnovesje med privatnim in profesionalnim življenjem.

Alicante

Alicante

Profimedia

2. Alicante

Na drugem mestu se je znašlo še eno obalno špansko mesto, Alicante. Čeprav ni podporno okolje za kreativnost in neodvisno delo, je kar 92 odstotkov vprašanih ocenilo, da so zadovoljni s svojim življenjem v tem mestu. Ima namreč zelo dostopna in poceni stanovanja, bogato socialno življenje in občutek sprejetosti med domačini.

Valencia

Valencia

Profimedia

3. Valencia

Tudi tretje mesto je zavzelo špansko mesto! In prav tako se nahaja ob obali. Valencia je bila najbolje ocenjena glede na kvaliteto življenja in možnosti za igranje športa. Vprašanje kariere je naletelo na mešane odzive, se je pa mesto uvrstilo zelo visoko, ko je prišlo do vprašanja zdravstvenega sistema. 

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec