Uredništvo | 10. 5. 2024, 09:16

Nenavadno življenje: par s kužkoma živi na jadrnici, sledilci pa se sprašujejo ... (FOTO in VIDEO)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Par pravi, da njuna psa naravnost obožujeta življenje na jadrnici. Kaj pa njune bazične potrebe, kot so sprehodi, hranjenje in stranišče?

Obstaja par, ki se je med pandemijo odločil, da bo živel na jadrnici. S seboj je vzel dva psa, Dinga in Penny. Nenavadna pustolovščina ima seveda svoje občinstvo in z deljenji posnetkov njihovega življenja na družbenih omrežjih je neobičajna družinica dobila veliko sledilcev. Par pravi, da njuna psa naravnost obožujeta življenje na jadrnici. Kaj pa njune bazične potrebe, kot so sprehodi, hranjenje in stranišče?

Po pripovedovanjih para naj bi se psa povsem privadila na novo okolje. Brett in Jade Evans sta kupila jadrnico in jo poimenovala Eva, potem ko sta zaradi izbruha covida oba izgubila službo. "Nenadoma sva imela veliko časa in odločila sva se, da je čas za uresničitev najinih sanj - prepotovati svet z vetrom v jadrih."

@expeditionevans Replying to @GRS ♬ 오리지널 사운드 - minlee 민리

Psa naj bi se na jadrnico privadila hitreje kot Brett in Jade, nikoli jima ni bilo slabo na morju. Med jadranjem se rada z gobčki nastavljata vetru, da jima ušeska plapolajo v zraku. Potrebo pa opravljata, ko se par zasidra na obali in lahko stopita na kopno. Če je potovanje daljše, sta se psa naučila, da potrebo opravita na sprednjem delu jadrnice, kjer je par zanju ustvaril primeren prostor. 

Dingo in Penny.

Dingo in Penny.

TikTok/Brett in Jade Evans

Postojanke največkrat opravljajo na odročnih, neposeljenih predelih, kar daje štirinožcema ogromno svobode in priložnosti za igro, kjer pokurita vso svojo energijo. Vsak dan tudi plavata v morju. Družinica namreč ne preživi veliko časa na odprtem morju, ampak je večinoma zasidrana na kakšni obali.

@expeditionevans

Always a good day when the dinghy is still there

♬ original sound - Expedition Evans

Kadar plaže ni na vidiku, se zatečejo h konvencionalnim pristopom k odpravljanju odvečne energije in dolgčasa: igrajo se vlečenje vrvi, uporabljajo igrače za žvečenje in podobno. Jadrnica je prostorna, ima tri kabine s spalnicami in dve kopalnici, kar predstavlja velikost standardnega manjšega doma na kopnem.

Novo na Metroplay: Lahko spreminjamo življenja ljudi | dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice