Ž.A. | 21. 12. 2021, 10:00

(IDEJE) Letos podarite ta srčna in premišljena darila, na katerih se zagotovo ne bo nabiral prah

Urška Golob / Cuckoo Cups

Bolj kot gora neuporabnih daril pod smrečico je pomemben čas, ki ga preživimo z družino - prazniki so odlična priložnost, da si izkažemo medsebojno naklonjenost. Se še spomnite svojih otroških praznikov? Bolj kot prazna darila so v naših srcih ostali trenutki, ki smo jih preživeli skupaj za mizo ob gori dobrot izpod rok naših mam ter modrosti polnih besed naših babic.

Tega se dobro zaveda tudi mlada ženska ekipa, ki ustvarja blagovno znamko Cuckoo Cups. S svojimi retro izdelki, ki so jih včasih uporabljale tudi naše babice, nostalgiji dodajajo svežino in zabavno noto - ponujajo premišljena darila, na katerih se zagotovo ne bo nabiral prah. Za Kukuške (kot se ekipa Cuckoo cups rada poimenuje) trajnost namreč ni modna muha, ampak način življenja – pomeni skrb za naš planet, na katerem živimo, odločitve, s katerimi izboljšujemo naš svet in ga obenem ne obremenjujemo, podporo lokalnemu gospodarstvu.

Urška Golob / Cuckoo Cups
Po trajnostna in premišljena darila v Cuckoo Cups 

V njihovi spletni trgovini in v trgovini Kukušnjak v Celju boste našli trajnostne izdelke, s katerimi lahko obdarite tako vaše družinske člane kot prijatelje. 

Ne spreglejte: Božični trendi letošnjega leta, s katerimi bo vaš dom izgledal prečudovito

Urška Golob / Cuckoo Cups

Za najmlajše bo primerna otroška kolekcija, ki jo sestavljata skledica in lonček s potiski različnih živali, za ljubitelje čaja pa čaj Čas zame. Tega si ne pozabite vzeti tudi sami. Za najboljšo mami ali babi bo prav prišel mali pisker, za vse drzne prijatelje, ki so vedno pripravljeni na akcijo pa lonček ali džezva z napisom »sam greš«. Seveda ne pozabimo tudi na ljubitelje kave, ki jih bo zagotovo razveselil pulover z napisom "I need a HUGe cup of coffee". 

Urška Golob / Cuckoo Cups
S takšnim obdarovanjem boste spremenili mišljenje drugih

Vsak korak šteje. Če boste letos vi podarili trajnostna darila, jih bo naslednje leto mogoče tudi že kdo od vaših najbližjih. S tem namreč vplivate na vse ljudi okoli sebe in jim pomagate, da tudi sami postanejo bolj trajnostni. Zrno na zrno … pogača! 

Zmanjšali boste količino daril 

Božični prazniki so bili včasih povezani z družino, druženjem in s smehom. V zadnjih letih so izgubili pomen, saj je pomembno predvsem to, koliko je nekdo dobil in v kakšni vrednosti. Letos raje podarite manj daril in naj bodo tista nekaj zares posebnega in unikatnega. 

Podprite domače ustvarjalce 

Z izbiro trajnostnih daril, ki jih najlažje najdete prav pri slovenskih ustvarjalcih, boste podprli manjša podjetja in naše gospodarstvo. Ekipa Cuckoo cups je lani v Celju odprla butično trgovino Kukušnjak, ki poleg svojih ponuja tudi raznovrstne izdelke različnih slovenskih podjetij - na njihovih policah najdete vse, od kozmetike do hrustljavih granol, s katerimi lahko napolnite prisrčne emajlirane skledice za zajtrk. 

Urška Golob / Cuckoo Cups
Trajnostno ne pomeni dražje 

Če se letos odločite podariti trajnostno darilo, to ne pomeni, da morate zapraviti ogromno denarja. Med trajnostna darila štejejo tudi doma izdelana darila ali pa namesto izdelkov podarite izkušnjo. 

Bodite osebni - pomagate si lahko s personaliziranimi izdelki

Najlepša darila so tista, ki že na prvi pogled pokažejo, da so bila izbrana z mislijo na obdarovanca. Morda vaju povezuje kakšna skupna misel ali zabavni nadimek? Personalizirani izdelki bodo vsak dan znova spominjali na posebno vez med vama.

Urška Golob / Cuckoo Cups
Preberite tudi: To je 7 idej za čudovita BOŽIČNA DARILA (letos izbirajte med produkti slovenskih proizvajalcev)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.