Ž.A. | 22. 12. 2021, 10:00

(RECEPT) Praznični čokoladno-pomarančni piškotki, po katerih vam bo božansko dišal cel dom

IG: @svojasrecka

In čas je za še en praznični recept! Tokrat skupaj z Ines Pusovnik predstavljamo čokoladno-pomarančne piškotke. Njams!

Čokoladno-pomarančni piškotki

Mokre sestavine:

  • 3 banane
  • 5 jedilnih žlic kokosovega olja
  • sok 1/2 pomaranče

Suhe sestavine:

  • 100 g ajdove moke
  • 100 g ovsene moke (zmletih ovsenih kosmičev)
  • 25 g presnega kakava
  • 45 g kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička bio pomarančne lupinice
  • ščepec soli

Dodatki:

  • stopljena veganska čokolada

Ne vsebujejo glutena in so primerni tudi za vegane.

Priprava:

  1. V posodi zmešajte pretlačene banane, kokosovo olje in pomarančni sok.
  2. V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine.
  3. Suhe sestavine primešajte mokrim.
  4. Maso oblikujte v majhne piškotke in jih pecite 25 minut na 180 stopinjah.
  5. Pečene piškotke okrasite s stopljeno temno čokolado in na njih potresite pomarančno lupinico.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ines Pusovnik (@svojasrecka)

Ne spreglejte niti: Okusni praznični bananini kolački in po vrhu še veganski