Okusni praznični bananini kolački in po vrhu še veganski

Ideja za božično sladkanje

16. 12. 2021, 09:00 | Praznujmo skupaj | Piše: Ž.A.

                            Okusni praznični bananini kolački in po vrhu še veganski (foto: IG: @svojasrecka) IG: @svojasrecka

Ines Pusovnik, ki na svojem Instagram profilu @svojasrecka vsakodnevno pripravlja zdrave in slastne recepte, nam je postregla tudi z vegansko različico bananinih kolačkov. Ko boste videli, kako preprosti so za pripravo, ne boste verjeli! 

Veganski bananini kolački

Mokre sestavine:

  • 80 ml mandljevega mleka
  • 70 ml stopljenega kokosovega olja
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste
  • 4 speštane banane
  • 2 jedilni žlici zmletih lanenih semen

Predlagamo tudi: Recept za najboljše kuhano vino in dodatki, ki ga bodo naredili le še okusnejšega

Suhe sestavine:

  • 200 g bele pirine moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička mešačnice začimb za medenjake

Druge sestavine:

  • 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
  • 40 g veganske čokolade

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ines Pusovnik (@svojasrecka)

Kako se lotimo priprave?

  1. Najprej pečico segrejte na 180 stopinj.
  2. V ločenih posodah zmešajte suhe in mokre sestavine ter jih dobro premešajte. 
  3. Mokre sestavine za 10 minut postavite na stran, da semena vpijejo tekočino.
  4. Suhe sestavine nato dodajte k mokrim in dobro premešajte. Na koncu dodajte 1 jedilno žlico jabolčnega kisa, sesekljajte temno čokolado in ponovno premešajte.
  5. Maso vlijte v modelčke in jih pecite 25 - 30 minut.
  6. Kolačke postrežite z lešnikovim ali mandljevim maslom, kokosovim čipsom ali chia marmelado.
Pa dober tek! Več okusnih in zdravih receptov pa najdete na njenem Instagram profilu.

Preizkusite tudi: Kuharica razkrila, kako spečete NAJBOLJŠEGA božičnega purana (in da ta ni presuh)