Recept za najboljše kuhano vino in dodatki, ki ga bodo naredili le še okusnejšega

Čas je za kuhanček!

9. 12. 2021, 17:30 | Praznujmo skupaj | Piše: Ž.A.

                            Recept za najboljše kuhano vino in dodatki, ki ga bodo naredili le še okusnejšega (foto: Profimedia) Profimedia

Kdo ne mara kuhanega vina? Razkrivamo recept za najboljšega in predlagamo dodatke, s katerimi ga boste naredili le še okusnejšega. Tri, dva, ena - in gremo!

Belo ali rdeče kuhano vino

Za začetek:

  • Količina: 4 osebe
  • Čas priprave: 10 minut
  • Čas kuhanja: 5 minut
  • Okusnost: ZELO okusno!

Sestavine:

  • 1 liter belega ali rdečega vina
  • 3 dcl vode
  • 10 žlic sladkorja
  • rezina limone (po izbiri)
  • cimet (po izbiri)
  • klinčki (15+)

Postopek je čisto preprost:

  1. Sestavine, ki so naštete zgoraj, dajte v lonec in jih kuhajte skoraj do vretja.
  2. Ne pustite, da vino zavre. Preden zavre, ga odstavite in natočite v kozarčke. To je to!
  3. Če želite kuhano vino narediti še okusnejše, lahko dodate dodatke, ki vam jih razkrivamo spodaj. Tudi z dodatki je postopek enako in čisto preprost. 
Preberite tudi: Tri horoskopska znamenja, ki OBOŽUJEJO BOŽIČ (in tri, ki ga SOVRAŽIJO)
Kaj pa dodatki?

Profimedia

Predstavljamo nekatere druge dodatke poleg tistih klasičnih, s katerimi bo vaše domače kuhano vino še okusnejše:

#1 Lovorov list, brinove jagode in ingver

Tukaj ni določeno, koliko česa dodati. Ravnajte se zgolj po svojem okusu.

#2 Dodatne žlice sladkorja

Ste me tistimi bolj sladkosnednimi? Potem dodajte še nekaj dodatnih žlic sladkorja, še boljše pa je, če prej v posodi karamelizirate nekaj žlic sladkorja, zalijete z mrzlo vodo, dolijete vino in ostale osnovne dodatke in kuhano vino bo imeli žlahtnejši okus.

Profimedia
#3 Kuhano vino in rum? JA.

Za dišečo aromo bo poskrbel dodatek ruma. Predlagamo beli rum, ampak kakršen koli rum bo naredil svoje - verjemite.

#4 Pomaranča, mandarina in vanilijev sladkor

Dodajte polovico pomaranče ali mandarine ter vrečko vanilijevega sladkorja. Tako je! Všeč vam bo.

#5 Olupljena limona

Vas kuhano vino včasih zagreni? To je verjetno od olupka limone, zato jo obrežite in uporabite le njeno notranjost.

Priporočamo tudi: 3 triki, da bo vaša BOŽIČNA ZVEZDA zdržala dlje (morda celo do naslednjega božiča) ali Vse o kuhanem vinu (na Poljskem zmešan z vodko, v Španiji pa s pomarančnim sokom)

Vir: citymagazine.si