29. 8. 2023, 10:50 | Vir: STA

Bo slovenska avtocesta ponekod kmalu postala tripasovnica? Dars uresničuje velike načrte

Žiga Živulovič jr./Bobo

Če bo vse potekalo brez zapletov, bi lahko z gradbenimi deli začeli relativno hitro.

Dars je zaprosil še za izdajo okoljevarstvenega soglasja za preureditev odstavnega pasu v vozni pas na primorski avtocesti pred Ljubljano, potem ko je pred mesecem dni že oddal vlogo za preureditev štajerske avtoceste pred Ljubljani.

Dars je ministrstvo za okolje, prostor in energijo zaprosil za okoljevarstveno soglasje za širitev primorske avtoceste med Ljubljano in Vrhniko v šestpasovnico. Pred mesecem so enako vlogo oddali tudi za širitev štajerske avtoceste med Ljubljano in Domžalami, je danes prek omrežja X, nekdanjega Twitterja, sporočil upravljalec avtocest v Sloveniji.

Kdaj načrtujejo začetek gradbenih del?

Kot so pojasnili v začetku meseca, bo z deli, ki se bodo izvajala kot vzdrževalna dela v javno korist, mogoče začeti po pridobitvi pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja. Če bodo postopki potekali brez zapletov, razpis za izvedbo gradbenih del načrtujejo za prvo polovico leta 2024, dela pa bi se lahko začela v letu 2025.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Uredništvo

Načrtovani so celovita obnova dotrajane voziščne konstrukcije, preureditev odstavnega pasu v tretji prometni pas širine 3,5 metra, izvedba odstavnih niš in ustrezne razširitve pri premostitvenih objekti.

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih