Ksenja Žnidaršič | 2. 4. 2024, 07:00

Bralec besen nad objestnimi vozniki: "Nekdo bo še umrl!" Kaj na to poreče policija?

Cesta dr. Jožeta Pučnika v Grosuplju

Občina Grosuplje

Številni menijo, da je Cesta dr. Jožeta Pučnika v Grosupljem za nekatere dirkališče. Vendar ali je res tako?

Na nas se je obrnil bralec, ki se vsakodnevno vozi v Grosuplje na delo. Kot je omenil, je tako na Cesti dr. Jožeta Pučnika večkrat priča objestnim voznikom, ki tudi v nepreglednem ovinku prehitevajo z vrtoglavo hitrostjo: "Ljudje vozijo kot nori. Nekdo bo še umrl, saj prav nič ne spremljajo prometa. Vsakodnevno vidim voznike, ki prehitevajo, tudi če jim nasproti prihaja avtomobil. Bo policija kakorkoli ukrepala?"

Za vprašanja smo se obrnili na Policijsko upravo Ljubljana, pod katero spada tudi Policijska postaja Grosuplje. Kot so nam zaupali, so na tem območju v zadnjih štirih letih obravnavali štiri prometne nesreče. Vzroki za nesrečo pa so bili neprilagojena hitrost, nepravilno prehitevanje, nezadostna varnostna razdalja ter neupoštevanje pravil prednosti.

Srdjan Zivulovic/Bobo

"Policisti so v letu 2023 na tem delu zaznali in izvedli postopke o prekršku zoper 16 voznikov, letos pa zoper štiri," so pojasnili ter dodali, da nobena kršitev ni bila povezana s prekoračeno ali neprilagojeno hitrostjo. Odsek ceste prav tako negativno ne odstopa glede števila prometnih nesreč ali zaznanih kršitev cestnoprometne zakonodaje.

Na policiji so še dodali, da občani oziroma vozniki na območno Policijsko postajo Grosuplje do zdaj še niso naslovili nobene prijave ali izpostavili nevarnega ravnanja v cestnem prometu na tem delu ceste.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel