10. 6. 2024, 22:45 | Vir: STA

Tujci dolenjsko avtocesto očitno zamenjali za dirkališče (to so rekordi)

Policija

Novomeški policisti so konec tedna obravnavali več prekoračitev hitrosti, ki so jih zagrešili tuji državljani. Na Obrežju so ustavili voznika, ki sta divjala po cesti z več kot 180 oz. 210 kilometri na uro. Prav tako so pri kontroli ustavili voznika, ki sta vozila s hitrostjo več kot 190 oz. 180 kilometrov na uro. Vsem so izrekli globe.

Policisti so v petek nekaj pred 10. uro na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 186 kilometrov na uro in prekoračil dovoljeno hitrost za 56 kilometrov. 45-letnemu Hrvatu so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo, so sporočili z novomeške policijske uprave.

V soboto okoli 9.30 so prav tako na Obrežju ustavili 22-letnega Nemca, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 213 kilometrov na uro in prekoračil dovoljeno hitrost za 83 kilometrov na uro.

V nedeljo v jutranjih urah so ustavili 50-letnega voznika osebnega avta švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 193 kilometrov na uro, in 37-letnega voznika avta finskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 187 kilometrov na uro, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu