10. 9. 2023, 16:09 | Vir: STA

Gneče, zastoji in tudi zamuda: če se z Obale vozite proti Ljubljani, boste za pot potrebovali ...

Fotografija je simbolična.

Facebook/Promet.si

Počasi in strpno, a tudi jekleni živci ne bodo odveč ... 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti oviran promet med priključkoma Logatec in Vrhnika proti Ljubljani.

Zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, pet kilometrov. Izvoz Jesenice vzhod, Lipce je po navodilu policije možen samo za lokalni promet. Proti Kranjski Gori se priporoča izvoz Lesce. Zastoji so še na primorski avtocesti med Uncem in Brezovico, upočasnjen promet z zastoji na posameznih odsekih (zamuda približno 20 minut) ter na cestah Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper.

Med 8. in 22. uro, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem in pol tone.

Zaradi nujnih del bo na primorski hitri cesti Škofije Koper do polnoči zaprt izvoz Bertoki iz smeri Ljubljane.

Na štajerski avtocesti bo do 16. ure zaprt uvoz Dramlje proti Ljubljani.

Cesta Ruše-Puščava bo zaprta do 19. ure. Obvoz poteka preko Industrijske ulice-Tovarniške ulice-Selniške ceste-Kolodvorske ulice in obratno.

Cesta Bizeljsko-Čatež bo pri Bukošku zaprta do ponedeljka, 11. septembra do 15. ure.

Cesta Poljana-Mežica bo zaradi gradnje začasnega mostu čez Mežo zaprta do ponedeljka, 11. septembra do 17. ure. Obvoz bo možen po cesti Poljana-MP Holmec-Pliberk-MP Reht-Mežica in obratno.

Na cesti Zbure-Škocjan bodo med Zavratcem in Škocjanom, od 12. ure do 15.30, 20 minutne popolne zapore (vmesno bo 15 minut promet sproščen).

Zaradi ujme so zaprte ceste Stahovica -Gornji Grad, Podlom-Kranjski Rak-Luče, Luče-Ljubno ob Savinji in Dravograd-Trbonje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.