10. 5. 2024, 09:30 | Vir: STA

Ne boste verjeli, kako sta divjala! Ujeli dva prekrškarja, ki sta tako močno presegla omejitev dovoljene hitrosti

Slika je simbolična.

Bobo

V četrtek so prometni policisti na avtocesti pri Senožečah ujeli kar dva prekrškarja, ki sta močno presegla omejitev dovoljene hitrosti. 

Prometni policisti so v četrtek na avtocesti pri Senožečah ujeli kar dva prekrškarja, ki sta močno presegla omejitev dovoljene hitrosti, vozila sta 1899 oz. 207 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Ob 18.41 so prometni policisti na avtocesti pri Senožečah ujeli 59-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil 207 kilometrov na uro. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je voznik nemudoma poravnal. Ob 22.55 pa so na istem mestu policisti ujeli še 23-letnega Slovenca, ki je vozil 199 kilometrov na uro. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Slika je simbolična.

Slika je simbolična.

Bobo

Koprski policisti so v četrtek obravnavali tudi 13 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami.

Minuli mesec je sicer slovenska policija izvajala preventivno akcijo za umirjanje hitrosti na naših cestah, ob tem pa so v sporočilu za javnost opozorili, da je neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami.

Kot so dodali, lahko z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim obvarujemo marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.