Nika Vajnhandl | 28. 3. 2022, 18:10

UDAREC Willa Smitha na podelitvi oskarjev: je bil zrežiran?

Profimedia/Posnetek zaslona Facebook Will Smith/fotomontaža

Akademija je želela oči gledalcev. Zdaj jih ima. Will Smith je na odru udaril voditelja letošnje filmske nagrade oskar Chrisa Rocka, potem ko se je ta pošalil na račun videza njegove žene Jade Pinkett Smith. Je bila to skrbno načrtovana poteza?

Po spletu krožijo mnoga ugibanja o tem, ali ni morda Akademija tega "udarca" vnaprej načrtovala zato, da bi si letošnjo prireditev ogledalo še več ljudi kot doslej.

Poskusili so vse vrste načinov za dvig ogledov

Pripeljali so velike zvezde, karizmatične gostitelje, izvajali nastope v živo, uvedli nove kategorije in znižali število nagrad, da so bolje izpostavili vrhunce.

Toda letos je pozornost sveta pritegnil komik, ki je pripovedoval šalo, in besna reakcija hollywoodskega zvezdnika na to. Akademija je želela oči gledalcev. Zdaj jih ima.

Will Smith osvojil svojega prvega oskarja

Pred nedeljsko slovesnostjo je bilo pričakovano, da bo Will Smith osvojil svojega prvega oskarja v zgodovini za svojo vlogo odločnega očeta Venusa v filmu Kralj Richard. Kar pa ni bilo pričakovati, je bilo, da se bo v zgodovino oskarjev zapisal iz povsem drugega razloga.

Will Smith je Chrisa Rocka udaril po obrazu. Posnetek si je v le nekaj urah ogledalo že na stotine milijonov ljudi.

Zrežirana scena?

BBC poroča, da so bili v zakulisju zaposleni na Akademiji videti enako šokirani kot novinarji. Tudi v svojem govoru kasneje, ko je Will Smith prejel oskarja, je dejal: "Želim se opravičiti Akademiji. Rad bi se opravičil vsem svojim kolegom nominirancem," je dejal. "Upam, da me bo Akademija povabila nazaj," je zaključil.

Kljub temu pa po spletu krožijo mnogi komentarji, kjer je vidno, da se ljudje sprašujejo, ali je scena bila vendarle načrtovana. Nekateri celo iščejo in utemljejejo razloge, s katerimi bi to tudi potrdili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.