6. 10. 2022, 08:00

Nataša Pirc Musar: našli smo njeno fotografijo iz leta 1992, na kateri je precej drugačna

Bobo

S pregledom starih fotografij radi obujamo spomine na mladostniška ali študijska leta. Zagotovo je med nami kdo, ki na nekatere fotografije med odraščanjem ni najbolj ponosen in bi jih najraje odstranil iz družinskega albuma. Tokrat smo se zakopali v preteklost in našli fotografijo kandidatke za predsednico države, ko je bila stara 24 let.

Nataša Pirc Musar se je 21. oktobra leta 1992 pojavila v reviji Antena. Takrat se je v medijih seveda pojavila samo z dekliškim priimkom. Bila je absolventka na pravni fakulteti, v Ljubljani pa je najprej delala na radiu in televiziji, kjer je 'prevzela' prva poročila ob dvanajstih.

Ljudje, ki je ne poznajo, pravijo, da je (preveč) resna. Morda so za to 'kriva' očala, ki krasijo njen obraz.

"Ja, da sem resna, pravijo le tisti, ki me ne poznajo. Znanci vedo, da nisem resna ... A Dnevnik je pač oddaja, pri kateri se ne smeš preveč sprostiti ali biti, kakršen si, čeprav voditelj po drugi strani mora biti osebnost. Jaz se še iščem in verjetno bo minilo še precej časa, preden bom 'narejena' voditeljica; tako kot moji starejši kolegi, vzorniki," je takrat dejala v intervjuju za omenjeno revijo.

Seveda se z leti vsi spreminjamo, nekateri bolj kot drugi, a posameznikov pogled ostaja isti. 

Nataša Pirc leta 1992

Nataša Pirc leta 1992

Arhiv revije Antena

Z mikrofonom in s kamero se je prvič srečala na kabelski televiziji v Kamniku. "Hkrati sem začela delati tudi pri 'veliki sestri' v Ljubljani, kjer sem delala v otroški redakciji. Znanje in delo sem zajemala z veliko žlico. Pri teh, prvih korakih, sta mi bila v nezamenljivo pomoč Tanja in Janez Pirš. Ja, medij je pač stvar, ki pritegne. In delo, ki ga opravljam, hočem opravljati predano. /.../ Imam napako, da hočem v enem dnevu zvedeti vse. To pač ne gre. Zato, pravim, bodo minila še leta, da bom postala, kar si želim," je bila v intervjuju stroga do sebe. Ob tem je še poudarila, da se na TV-zaslonu morda ne vidi, da nekaterih stvari tudi sama ne zna.

Aleksandra Saša Prelesnik

"Tega gledalec seveda sploh ne sme opaziti - na zaslonu moraš biti suveren, jim povedati, kar veš, dogodke dneva. Gledalcev ne zanima, ali znaš ali ne - to vedo tisti, s katerimi sodelujem. Tudi lektorica, ki pregleduje besedila. Prav za verzirano novinarsko pisanje potrebuješ čas. Čeprav pišem novičke, vrstičke, še vedno najdem stvari, s katerimi nisem zadovoljna."

V pogovoru je med drugim še razkrila, da je bila tri leta steverdesa: "Letala so moja strast. In bodo vedno, čeprav sem se jih do neke mere že 'otresla'."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.