A. Kl. | 20. 2. 2022, 13:59

Bojan in Maja ZAŽIGALA na Emi: "Zakaj ne pošljemo na Evrovizijo kar njiju dveh?"

MMC RTV SLO / Adrijan Pregelj

"Bojan Cvjetićanin kot Damiano David iz zasedbe Måneskin, ob njem pa bleščeča Maja Keuc - Amaya. Ne le, da sta odlično zapela evrovizijsko Zitti e buoni, ob vseh akrobacijah na odru sta bila tudi prava paša za oči."

Tako so na MMC opisali nastop voditelja letošnje Eme - skozi dva predizbora in finalni večer sta gledalce popeljala skupaj z Melani Mekicar - ter slovenske predstavnice na Pesmi Evrovizije 2011 (s pesmijo No One je osvojila odlično 13. mesto), ki je nato zgradila uspešno kariero tudi onkraj meja Slovenije.

22-letni Bojan Cvjetićanin je pevec in obraz mlade rokskupine Joker Out (morda niste vedeli, da je njihov kitarist in soavtor pesmi Kris Guštin sin priljubljenega glasbenika Mihe Guština - Guštija), ki ga glasbeni kolegi hvalijo zaradi izjemne odrske prezence in karizme.

Preberite še: Na izboru za pesem Evrovizije bo Slovenijo zastopala skupina LPS s pesmijo Disko

Amaye - pod tem imenom 30-letna Maja Keuc ustvarja od leta 2014 - bržkone niti ni potrebno posebej predstavljati. Slovensko občinstvo jo obožuje že več kot desetletje oziroma odkar se je na las približala zmagi v prvi sezoni šova Slovenija ima talent. Poslovna pot jo je vodila tudi na Švedsko in Daljni vzhod, zadnja leta pa spet osvaja domače glasbene lestvice.

"Zakaj ne pošljemo na Evrovizijo kar njiju dveh?" je bil najpogostejši odziv gledalcev na družbenih omrežjih – poleg emotikona za ogenj, seveda, so še povzeli na MMC in povabili k (vnovičnemu) ogledu spektakularne šovtočke.