R.S. | 2. 11. 2023, 18:28

Nasmeh, ki pove več kot tisoč besed: Borut Pahor svoj 60. rojstni dan praznoval v velikem slogu

Instagram/borutpahor

Nekdanjemu predsedniku Slovenije nikoli ni dolgčas, še posebej na rojstni dan. 

Borut Pahor, nekdanji predsednik Slovenije in voditelj Metropolitanovega Mastercard podkast navdiha, praznuje 60 let. Rojstni dan praznuje na Kitajskem, kjer se je udeležil simpozija mislišč iz Kitajske in Srednje in Vzhodne Evrope. Na otvoritveni slovesnosti simpozija je imel uvodni nagovor.

Večna ljubezen do teka

Po govoru se je odpravil teči, nad razgledom pa je bil več kot navdušen. Utrinke iz teka je objavil na družbenih omrežjih, zraven pa zapisal: "Po govoru na konferenci sem se odpravil teči po Pekingu. Štiri ure in pol dolg tekaški sprehod po kitajski prestolnici se je izkazal za čudovito darilo za rojstni dan. Bilo je nebeško lepo, čeprav sem Trg nebeškega miru izpustil, pogledal pa vse okoli njega."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Na kolesu me je spremljal moj kitajski liaison in novi prijatelj Yuan Kong. Razkazal mi je vse majhne in velike skrivnosti Pekinga, zlasti sva uživala v najstarejšem delu, ki je poln ozkih uličic, obdanih z nizkimi starimi hiškami," je še dodal. Med tekom ni srečal nobenega drugega tekača, kar se mu je zdelo nenavadno. "Morda jih je motil škodljiv smog. Mene ne, itak sem že tako star, da je vseeno. Pozdrav iz Pekinga in hvala za vse dobre želje."

Pahor se je po koncu predsedniškega mandata lani umaknil iz politike. V začetku letošnjega leta je na dražbi prodal svojo katro (za več kot 200.000 evrov), denar pa je namenil v dobrodelne namene. Aprila je izdal prvi Metropolitanov Mastercard podkast. V podkastu se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci. Skupaj iščejo način, kako odkrivati in dosegati svoje potenciale, preseči ustaljene okvirje in ustvariti izpopolnjeno življenje. Več TUKAJ

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave