Britanska princesa Charlotte praznuje 5. rojstni dan

Kopija kraljice Elizabete II.

2. 5. 2020, 12:00 | Scena | Piše: Sandra Bratuša

              Britanska princesa Charlotte praznuje 5. rojstni dan (foto: Profimedia) Profimedia

Princesa Charlotte je zagotovo ena od najbolj priljubljenih članic britanske kraljeve družine. Zelo je podobna svoji prababici, kraljici Elizabeti II., in od male navihane princeske se počasi spreminja v pravo mlado damo, ki se zna obnašati v javnosti in koketirati z občinstvom … Praznuje 5. rojstni dan

Princesa Charlotte je drugi otrok princa Williama (37) in vojvodinje Kate Middleton (38). Ima še starejšega brata, 6 let starega princa Georga, in mlajšega dveletnega princa Louisa. Od vseh treh pa je mala Charlotte najbolj podobna svoji prababici, kraljici Elizabeti II. (94).

Slavljenka, ki se je rodila 2. maja pred petimi leti, je s svojo družino v času korone v Norfolku, v vili Anmer Hall, kjer tudi praznuje svoj rojstni dan. Da bi čim manj občutila situacijo, sta William in Kate organizirala videoklic, da bi lahko princesa vsaj virtualno praznovala s svojimi najbližjimi.

Za rojstni dan kraljeva družina vedno objavi tudi uradne fotografije slavljencev. Prej je bila navada, da jih posname uradni fotograf. Že nekaj let pa je praksa, da vojvodinja Kate sama naredi posnetke svojih otrok. In priznati je treba, da ji to odlično uspeva.

Profimedia

Čeprav je deklica še majhna, se mora že držati nekaterih kraljevih pravil. Ko je lani za svoj rojstni dan na primer želela nositi tiaro, je ni smela. Nosijo jih namreč lahko le poročene članice kraljeve družine. Paziti mora tudi, ko sedi za mizo, kolena in gležnje mora imeti skupaj. Poleg tega pa ne sme jesti za mizo z odraslimi.

Na svoj rojstni dan je Charlotte pomagala svoji družini razdeliti hrano starejšim in nemočnim. Razvrstila je vrečke s hrano in jih nosila od vrat do vrat. Potrkala je in razveselila vsakogar, ki mu je prinesla darilo.

Ker je treba paziti tudi na oblačila, po navadi mala princesa nosi oblekice z ovratnikom, fantje pa morajo imeti srajco in kratke hlače. Na glavi mora deklica obvezno imeti pentljo, ki je v isti barvi kot obleka. Vsi čeveljčki, ki jih nosi, pa so znamke Mary Janes. Kljub vsemu je princesa Charlotte četrta v vrsti za britanski prestol, za princem Charlesom (71), očetom princem Williamom in svojim starejšim bratom princem Georgeem.

PREBERITE ŠE: Madonni na testu našli protitelesa koronavirusa ALI Prva dama mode Anna Wintour ostro nad Donalda Trumpa

PRIPOROČAMO TUDI: Prva dama mode Anna Wintour ostro nad Donalda Trumpa

Sandra Bratuša
Novinarka