Sandra Bratuša | 29. 4. 2020, 11:57

Prva dama mode Anna Wintour ostro nad Donalda Trumpa

Profimedia

Anna Wintour, ena od najvplivnejših dam v modnem svetu, urednica ameriške izdaje revije Vogue, je znana po tem, da ima oster jezik. Tokrat je povedala, kaj si misli o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu.

Tako kot mnogo Američanov, velik del svetovne javnosti in znanstvenikov po vsem svetu je tudi Anno Wintour šokirala še ena izjava Donalda Trumpa. Njegov predlog o vbrizgavanju dezinfekcijskih sredstev v telo z namenom zaščite proti koronavirusu je enostavno nekaj tako norega, da ni mogla več molčati.

Tako se je Anna Wintour odločila javno kritizirati idejo predsednika Trumpa. "Zdi se mi, da smo se nekako pomirili z nastalo situacijo. Ne delamo si večjih utvar, da se bo življenje kar na lepem vrnilo v normalo. No, le naš predsednik misli tako. Njemu priporočam, da naj si kar sam poskusi vbrizgati dezinfekcijsko sredstvo!"

Profimedia

Anna Wintour (70) pravi, da se tudi sama poskuša kar najbolje prilagoditi nastali situaciji. "Dejstvo je, da se naša industrija bori z velikimi izgubami in tako bo še kar nekaj časa. Sicer pa tudi številni znanstveniki pravijo, da virus ne bo kar tako na lepem izginil," pravi urednica.

V teh časih je tako tudi Anna pokazala svojo drugo plat, ki jo je doslej bolj ali manj skrivala pred javnostjo. Modo je dala nekoliko na stranski tir in se je posvetila športnim dejavnostim. Pravi, da tako ohranja fizično kot psihično zdravje. In to je zdaj njena prioriteta.

Na uradnem profilu svoje revije je objavila fotografijo v športni opremi, kar doslej še ni storila. Posneta je med tekom po gozdu, nedaleč od svojega doma na Long Islandu. "Seveda pa tudi sama komaj čakam, da se bom lahko vrnila v normalno življenje, tako kot smo ga poznali pred izbruhom epidemije. Kdaj bo to, pa žal nihče ne ve natanko."

Kritiko glede predsednika Trumpa (73) je podkrepila tudi z izjavo, da je nastopil skrajni čas, da Amerika izbere novo vodstvo. Tako je dala tudi jasno in glasno vedeti, da njen glas na volitvah zagotovo ne bo šel Donaldu Trumpu, temveč demokratskemu predsedniškemu kandidatu Joeju Bidnu (77).

PREBERITE ŠE: Alicia Keys posvetila pesem vsem nevidnim junakom, ki se borijo proti koronavirusu ALI Victoria Beckham odpustila 30 zaposlenih in se znašla v nemilosti javnosti

PRIPOROČAMO TUDI: Al Pacino, sloviti Michael Corleone iz filmov Boter, praznuje 80 let

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.