Sandra Bratuša | 27. 4. 2020, 12:00

Victoria Beckham odpustila 30 zaposlenih in se znašla v nemilosti javnosti

Profimedia

Nekdanja pevka, zdaj modna oblikovalka Victoria Beckham se je odločila odpustiti 30 zaposlenih. Do zdaj jo je iz finančnih zagat reševal soprog David Beckham, očitno pa je izguba zdaj prevelika.

Kar 30 zaposlenih je v teh težkih časih moralo na cesto, saj se je Victoria Beckham (46) odločila, da jih bo enostavno odpustila. Že prej je imela modna oblikovalka težave s svojim podjetjem, a ji je vedno na pomoč priskočil soprog, nekdanji nogometaš David Beckham (44).

Pred 12 leti, ko se je  Victoria Beckham odločila ustanoviti svoje modno podjetje, so bili številni zelo skeptični. Sama pa je bila prepričana, da bo uresničila svoje sanje in bo lahko oblačila ženske po vsem svetu. In čeprav je v prvih osmih letih izgubila 12 milijonov funtov, je še vedno verjela v svojo blagovno znamko.

Nov zagon je dobila pred dvema letoma, ko je podjetje dobilo veliko finančno injekcijo v višini okoli 33 milijonov evrov. Poleg tega pa je nastavila še novega predsednika, francoskega poslovneža Ralpha Toledana. In ko je predstavila novo kolekcijo pomlad-poletje 2019, so ji napovedovali preporod, ki pa se očitno ni zgodil.

Javnost pa je začudena nad njeno odločitvijo glede odpuščanj, saj je bogastvo zakoncev Beckham ocenjeno na okoli  415 milijonov. Nekateri pravijo, da je podjetje v tako slabem stanju, da si tudi Victoria ne izplačuje več plače.

Seveda pa za družino Beckham ni nobene bojazni. Minuli mesec je namreč Victoria organizirala zabavo za 21. rojstni dan sina Brooklyna, za katero je odštela nič več in nič manj kot 115.000 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Mother’s Day mum xx you are the most amazing mum and you are my best friend and I love you so much ❤️

A post shared by bb (@brooklynbeckham) on

Še ena poteza je nekoliko razjezila številne. Medtem ko se ves svet spopada s krizo zaradi koronavirusa, sta zakonca Beckham v Miamiju kupila luksuzno stanovanje, za katero sta odštela 24 milijonov dolarjev. Stanovanje je v popularni stolpnici One Thousand Museum, uredila pa ga je pokojna arhitekta Zaha Hadid.

Profimedia

Stolpnica ima 62 nadstropij, visoka pa je 215 metrov in je najvišja stavba v Miamiju. V njej je 84 luksuznih stanovanj. V slopu stavbe so tudi helidrom, bazen, frizerski in kozmetični salon, acai in juice bar. Stanovanje je le ena v nizu nepremičnin družine Beckham. Med drugim imajo vilo v Londonu, vredno 31 milijonov funtov, in še en dom v Cotswoldsu.

Oglasila se je tudi sama Victoria in dejala, da ni pravično, ker se tako spravljajo nanjo. Naredila je tisto, kar v teh časih počne mnogo podjetij, pravi modna oblikovalka. "Preden sem se odločila za ta korak, smo s sodelavci preučili vse možnosti, a žal je situacija taka, kot je," pravi Victoria.

PREBERITE ŠE: Al Pacino, sloviti Michael Corleone iz filmov Boter, praznuje 80 let ALI Kraljica Elizabeta II. dopolnila 94 let

PRIPOROČAMO TUDI: Avtorica knjige Deklina zgodba o dojemanju pandemije in iskanju "krivca"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.