N. V. | 28. 5. 2022, 13:24

EKSKLUZIVNI intervju s Popstars zvezdniki: "Družina se je po dolgem času spet srečala."

Aleksandra Saša Prelesnik

Česa so se ob ponovnem snidenju najbolj razveselili, katera je najljubša pesem, ki so jo izdali in kdo izmed Popstars ekipe se je v 20. letih najbolj spremenil? Govorili smo s Tinkaro Fortuna iz glasbene skupine Bepop, pevcem Sebastianom in Denisom Vučakom iz Game over.

Kdo se ne spomni glasbenih skupin Game over in Bepop ter pevca Sebastiana? S svojo glasbo so zaznamovali otroštva in najstništva mnogih Slovencev, njihove pesmi pa navdušujejo tudi današnje generacije.

Vrnitev na odre

Prvič po več kot 15 letih so Popstars zvezdniki skupaj zapeli na odru! Dogodek je potekal v klubu Cvetličarna v Ljubljani, vstopnice za koncert pa so bile razprodane kmalu po najavi dogodka. Vsi so želeli na koncert, ki nas je popeljal nazaj v lepše čase, kar se je jasno pokazalo tudi v Cvetličarni, ki je bila povsem polna.

Pred koncertom smo ulovili tri glasbenike, predstavnike vsake nastopajoče skupine. Ker so oboževalci že prihajali v klub, smo s Tinkaro Fortuna, Denisom Vučakom in pevcem Sebastijanom našli prostor v skladišču, kjer so glasbeniki lahko sproščeno govorili o svojih spominih na evforijo in najljubših hitih.

Spomnimo, še pred tem so s posebnim sporočilom nagovorili bralce Metropolitana.

Česa so se ob ponovnem snidenju najbolj razveselili, katera je najljubša pesem, ki so jo izdali, in kdo izmed Popstars ekipe se je v 20. letih najbolj spremenil? Zaupali so nam!

Kaj najbolj pogrešate iz časov, ko je v Sloveniji veljala Popstars evforija in kaj je tista stvar, ki ste se jo ob ponovnem snidenju najbolj razveselili?

Denis: Jaz sem pogrešal te ljudi: izvajalce skupin Game over, Bepop in Sebastiana.

Aleksandra Saša Prelesnik

Tinkara: Res je, v teh letih smo se manj videli. Lepo je, da nas je 20. obletnica ponovno združila. Energija je zelo podobna. Vsi še bolj uživamo, ker smo zdaj bolj izpopolnjene osebnosti, odrasli in malo bolj modri.

Ste si po obdobju evforije še želeli vrnitve na oder?

Tinkara: Me smo nazaj že tretje leto, tako da smo že leta 2019 podoživele "vrnitev na oder". A zdaj se je odprlo povsem novo obdobje, saj nastopamo še s fanti (Game over in Sebastian). 

Aleksandra Saša Prelesnik

Sebastian: Takrat smo bili toliko na terenu: izvajali smo štiri nastope na dan, po vsej Sloveniji. Ukvarjal sem se s povsem drugimi stvarmi, kot se danes. Takrat sem želel, da so moji komadi prvi na lestvici, zdaj želim, da bi ta koncert lahko videla moja babica. Potrebovali smo odmor, distanco od tega, saj s tem tempom na dolgi rok ne gre. Ko je prišlo do časovne distance in je zadeva postala manj rutinirana, vsakdanja, je spet dobila čar. Seveda pa sem vedno pogrešal druženje z ostalo ekipo Popstars in neverjetne odzive publike. Čeprav, ljudje nas niso pozabili. Ves čas so nas najemali za nastope na porokah, rojstnih dnevih ... 

Denis: To je res, ljudje nas niso pozabili. Pravijo, da je v vinu resnica: skoraj vsak konec tedna dobivam ob štireh zjutraj posnetke, ko "veseli" ljudje na ves glas pojejo Moje sonce, Reci da si za ... (smeh). Ampak ja, vrnitev na oder, v tej zasedbi, je vsekakor nekaj posebnega. Družina se je po dolgem času spet srečala. Za to smo res hvaležni. Videti je tudi, da energija občinstva skoraj ni usahnila. Smo pa se spremenili mi, na stvari gledamo drugače, smo odrasli. Bilo je zelo lepo obdobje, a ne bi se vrnil 20 let nazaj.

Kdo iz Popstars družine se je v 20. letih najbolj spremenil?

Sebastian: Štef (Steffanio iz Game over). Imel je težke preizkušnje v življenju, sploh kar se tiče zdravja. Zdaj ima takšno umirjeno energijo, nič mu ni problem narediti, vse uredi ... Vizualno pa se mi zdi, da smo se vsi zelo lepo postarali (smeh).

Aleksandra Saša Prelesnik

Tinkara: Ja, v 20. letih se marsikaj spremeni ... Prej smo se v zaoderju pogovarjali, če bi radi spremenili preteklost. Jaz je ne bi. Veliko sem ustvarila, na polno živim vsak dan in poskušam z veliko žlico zajeti vsak dih.

Denis: No ja, nekatere stvari se pa niso spremenile ... Mene še vedno kdaj kdo vpraša, ali je Tinkara samska (smeh).

Tinkara: Resno? Pa imam že tri hčere! Najstarejša že pride s fantom žurirat in me poslušat na koncerte.

Kateri hit je po vašem mnenju najbolj zaznamoval generacije: Moje sonce, Ubila si del mene ali Hočem to nazaj?

Sebastian: Hočem to nazaj!

Tinkara: Vsi so čudoviti hiti, a trdim, da je največji Moje sonce (smeh). Oddaja Popstars se je začela s to pesmijo, čeprav je takrat imela drugačno besedilo.

Aleksandra Saša Prelesnik

Denis: Ubila si del mene!

Sebastian: Vsi so hiti. Takrat nas je založba zelo lepo razporedila, da si nismo "skakali v zelje". Ko je eden izdal singel, sta druga dva izvajalca počivala. Bo pa občinstvo dokazalo, kateri je največji! 

Kateri stari hiti so vaši naljubši?

Sebastian: To je kot imeti svoje otroke in med njimi izbrati najljubšega – ne gre! Priznam, da imam večjo čustveno navezanost do svojih novejših pesmi, za katere sem besedila napisal sam. S tem je glasba postala moja psihoterapija in dnevnik. Od starih "komadov" pa so mi ljubi največji hiti. Najbolj se spominjam pesmi Napad, ker je bila zelo obširna produkcija videospota. Hočem to nazaj bo za vedno moja najljubša pesem, ker je predstavljala moje novo rojstvo, rojstvo "javnega Sebastiana". Všeč so mi tudi balade (En poljub in Le kako naj pozabim te), ker se ob teh ljudje v občinstvu stiskajo, si izkazujejo ljubezen. 

So pa me Game over zelo navdušili s pesmijo Mladost.

Tinkara: Moj najljubši je vsekakor Moje sonce, ker je naš prvi. Zelo mi je všeč tudi Odpelji me, ker ima posebni beat, ki vedno dvigne ljudi. Od novejših pa obožujem pesem Daj se nasmej – napisal jo je Žan Serčič in zdi se mi, da je zadel bistvo nas; kot bi pesem napisale Bepopovke.

Morem izpostaviti tudi pesmi kolegov: Ubila si del mene in Napad mislim, da sta tisti, ki me najbolj napolnita z energijo.

Denis: Mogel bi reči Ubila si del mene, ker je s to pesmijo rodil prvi boy band v Sloveniji, a mi je bolj všeč Naj vedo, čeprav je besedilo precej usmerjeno proti ženskam, ki varajo. Pravzaprav so vsi tisti hiti, ki so nas dvignili med zvezde, zares dobri. 

Se pa mi zdi Reci, da si za od Sebastiana res vrhunska pesem.

Kako po 20. letih gledate na besedila pesmi in stil glasbe, ki ste jo ustvarjali kot najstniki?

Sebastian: Jaz izvajam eno pesem, ki mi gre tako na živce! (smeh) Gre za pesem Dekleta so za žur. Ko je kdaj občinstvo zahtevalo, da jo zapojem, sem se delal, da jih ne slišim.

Tinkara: Spomnim se snemanja tretjega albuma. Producenti so nam dali za poslušati vse pesmi, in nam naročili, naj med njimi izberemo singel. Rekle smo: "Karkoli, samo pesem 'Le ti' ne!". Potem so pesmi dali poslušati še občinstvu, ti pa so za singel izbrali prav Le ti. Očitno je šel ljudem v uho. Ampak ne vem ... me ga ne izvajamo več. Bepopke imamo okoli 43 pesmi, tako da smo ob ponovni združitvi morale podrobno čez besedila in se nekaterih ponovno spomniti.

Denis: Jaz pa nisem čisto navdušen nad Tuno. Ne ustreza mi kot človeku, saj besedilo degradira punce, s čemer se ne strinjam. Je pa zanimivo, da pa imajo prav to pesem ženske zelo rade.

Kaj se obeta? Še več skupnih koncertov, morda kakšna nova skupna pesem ...?

Sebastian: Naredili smo "mash up" (združitev) naših največjih hitov, ki ga bomo premierno predstavili na koncertu v Cvetličarni. K pesmi bo kmalu prišel še videospot, posnet prav na tem koncertu. Za pesem in videospot smo se odločili zato, ker želimo, da ljudje v poletnih mesecih "te komade nabijajo na polno".

Aleksandra Saša Prelesnik

Denis: Jeseni pa se morda ponovno srečamo ... 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.