P.M. | 5. 10. 2022, 20:15

Baldwin z družino pokojne snemalke dosegel zelo nenavaden dogovor

Profimedia/fotomontaža

V preteklosti je igralec povedal, da je v njo meril po njenih navodilih. Hkrati je trdil, da na sprožilec ni nikoli pritisnil. 

Alec Baldwin se je poravnal z družino Halyne Hutchins, snemalko in direktorico fotografije, ki je bila ustreljena na snemanju filma Rust. Kot poročajo nekateri ameriški mediji, se bo snemanje nadaljevalo januarja 2023, Matthew Hutchins, mož pokojne Halyne, pa bo izvršni producent nadaljevanja.

Natančni pogoji sporazuma, ki ga mora potrditi še sodišče, zaenkrat še niso razkriti. V izjavi je Matthew Hutchins že potrdil, da bodo pri nadaljevanju filma sodelovali vsi igralci, ki so imeli vloge že od začetka snemanja. "To bo poklon zadnjemu delu moji ženi", je dejal, in dodal, da so vsi prepričani, da je bila njena smrt nesreča.

Profimedia

Baldwinovi odvetniki zadovoljni z izidom

"V tem težkem procesu so vsi ohranili predvsem željo, da naredijo najboljše za Halyninega sina. Hvaležni smo vsem, ki so prispevali k rešitvi te tragične in boleče situacije," je v izjavi dejal igralčev odvetnik Luke Nikas.

Tožba v imenu vdovca Matthewa Hutchinsa in 9-letnega sina Androsa, vložena proti Baldwinu, producentom in drugim članom ekipe, je navajala več kršitev filmskih standardov med snemanjem. 

Igralec je imel med pripravo na snemanje prizora 21. oktobra lani v roki pištolo, s katero je nameril proti Hutchinsovi in iz katere je priletela krogla, ki jo je ubila ter ranila režiserja Joela Souzo.

Igralec med policijsko preiskavo po streljanju.

Igralec med policijsko preiskavo po streljanju.

Profimedia

"Alec se je zanašal na profesionalce"

Tožba je tudi navajala, da bi moral najprej pomočnik režiserja David Hallas preveriti, ali v pištoli ni morda pravega naboja, to pa bi moral potem storiti še Baldwin.

Baldwinovi odvetniki so tožbo zavrnili kot neutemeljeno, ker se je po njihovih besedah igralec zanašal na dva profesionalca, ki sta skrbela za orožje. Dejali so, da igralci pač ne morejo preverjati opreme.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.