5. 10. 2022, 11:05

Brad Pitt nasilen do svojih otrok: je res ogrozil sinovo življenje?

Twitter/The Hollywood handle

Odmevna medijska ločitev med nekdanjima zakoncema je razkrila dokumente policijskih preiskav in sodnih postopkov. Ti pričajo o tragični zgodbi o vedenju priljubljenega igralca. 

Ameriška filmska in televizijska igralka ter režiserka Angelina Jolie je vložila sodne dokumente v okviru svoje dolgotrajne ločitvene bitke z igralcem Bradom Pittom. Nekdanjega moža je obtožila, da je med nasilnim sporom na zasebnem letalu 'dušil' enega od njunih šestih otrok, pri čemer je enega izmed njih udaril, igralko pa potisnil ob steno ter jo zgrabil za lase.

Joliejeva je dejala, da je Pittovo vedenje na poletu iz Francije v Kalifornijo septembra 2016 povzročilo, da so otroci jokali in bili travmatizirani, ona pa je imela poškodbe hrbta ter komolca.

Medsebojne obtožbe in sodni postopki 

Mati šestih otrok je podrobno opisala nasilen prepir septembra 2016, ki je po njenih besedah pripeljal do njune ločitve in trenutnega spora glede kleti. Par, ki se je prvič spoznal leta 2005, je tri leta za tem kupil vinsko klet Chateau Miraval v Franciji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Joliejeva je na sodišču po poročanju DailyMail jasno poudarila, da sta ob nakupu podpisala pogodbo, v kateri so bili določeni pogoji, kako bo lastnina razdeljena, če se par loči. Pitt sporazuma ni hotel podpisati. A to naj bi bila le ena od stvari, o kateri se nista strinjala, med drugim je Joliejeva nekdanjega moža večkrat obtožila, da si je želel prilastiti njeno celotno premoženje. 

Fizična in čustvena zloraba 

Do družine naj bi bil igralec večkrat fizično nasilen. To se je na podlagi izjav igralke zgodilo leta 2016, ko so z letalom potovali iz Francije v Kalifornijo. "Med dolgim ​​nočnim poletom je Pitt fizično in čustveno zlorabljal Joliejevo in njune otroke, ki so bili takrat stari med 8 in 15 leti," je zapisano v sodnih dokumentih njunega ločitvenega postopka. Po tem poletu je Joliejeva tudi zahtevala ločitev, in sicer 14. septembra 2016. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Povedala je, da se je Pitt pred prihodom na letališče 'sprl' z enim od otrok in ko ga je Joliejeva na letalu vprašala, kaj je narobe, jo je obtožil, da je preveč spoštljiva do otrok, in jo verbalno napadel. "Potegnil jo je v kopalnico in začel kričati nanjo," lahko širša javnost prebere v sodnih dokumentih. Prijel naj bi jo tudi za glavo, jo lasal in potisnil v steno kopalnice. "Ko je odšla, je eden od njunih otrok vprašal: 'Si v redu, mamica?'," na kar naj bi Pitt zavpil, da mama ni v redu in jo začel žaliti. 

Igralec naj bi enega od otrok skušal zadaviti, drugega pa je udaril v obraz, zaradi česar je vseh šest otrok jokalo. Preostanek poleta so Joliejeva in otroci, "da bi se izognili Pittovi jezi", sedeli mirno in tiho pod odejami. 

Odvetniki so zapisali, da si nihče ni upal na stranišče, otroke in nekdanjo ženo naj bi polil s pivom in rdečim vinom. Sprožena je bila tudi sodna in policijska preiskava. 

Pod vzdevkom skušala izvedeti, zakaj je bila preiskava opuščena 

Joliejeva je kasneje pod vzdevkom 'Jane Doe' tožila FBI, da bi izvedela, zakaj je bila preiskava nad nekdanjim možem brez pojasnil in sklepov končana. Njeno dejanje je bilo razkrito šele avgusta letos, ko je revija Rolling Stone pridobila omenjeno kopijo poročila FBI. 

V tožbi je trdila, da je vložila nešteto zahtevkov za kopijo preiskovalnega dosjeja oddelka, da bi "bolje razumela preiskavo FBI in pridobila informacije, potrebne za to, da bi njeni otroci prejeli zdravstveno oskrbo in svetovanje zaradi travm, ki so jih prestali". Po podatkih DailyMail naj bi se igralka močno trudila, da bi otroke zaščitila pred igralcem in jim pomagala preboleti njegova nasilna dejanja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.