R. K. | 1. 12. 2022, 07:00

Zvezdnik filma Sam doma med snemanjem utrpel resne opekline

Profimedia/fotomontaža

30 let po izidu božične klasike je o snemanju spregovoril slavni igralec, ki se je gledalcem vtisnil v spomin kot zlikovec Harry.

Veseli december si težko predstavljamo brez klasičnega božičnega filma Sam doma. Priljubljena družinska komedija iz leta 1990, ki je zabavala generacije gledalcev, je dve leti po izidu dobila še enako uspešno nadaljevanje, ki letos praznuje 30 let od izida. Ob tej priložnosti je nekaj besed o nastajanju nadaljevanja povedal igralec Joe Pesci, ki je v obeh filmih odlično odigral vlogo negativca Harryja.

Če Kevina McCallisterja družina v prvem delu pozabi doma, kjer nato na iznajdljive načine brani domačo hišo pred vlomilcema Harryjem in Marvom, ga v nadaljevanju podleža preganjata po New Yorku. Pesci se spominja, da je produkcijski ekipi pri snemanju drugega dela veliko energije dala ohranitev prvotne igralske zasedbe. Ker so imeli že izkušnje, je bilo na snemanju tudi več spontanosti in ustvarjalnosti, je v intervjuju za People povedal 79-letni igralec.

Profimedia

Utrpel je resne opekline 

O Macaulayju Culkinu, ki je blestel v vlogi Kevina, je Pesci povedal, da je bil zelo prijeten otrok in hkrati za svoja leta zelo profesionalen. Povedal je, da sta postala prijatelja, a je med snemanjem do njega ohranjal distanco, saj je želel ohraniti dinamiko med njegovim in svojim likom. "Nisem želel, da bi bilo na platnu videti, da sva bila kakorkoli prijateljska." Kot je pojasnil, je hotel ohraniti integriteto nasprotnega odnosa med likoma.

Razkril je, da je med snemanjem utrpel tudi poškodbe. Posebno boleč je bil po njegovih besedah klasičen prizor, v katerem se je med poskusom vloma v hišo ujel v past in mu je zagorela kapa. Kaskadersko delo za ta prizor je namreč opravil sam. "Poleg pričakovanih udarcev, modric in drugih bolečin sem v prizoru, ko se mojemu liku zažge kapo, utrpel resne opekline na vrhu glave," se spominja igralec. Za nekatere težje prizore so poskrbeli profesionalni kaskaderji, je še poudaril v intervjuju za People.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.