M. P. | 10. 6. 2022, 13:00

Otroci iz legendarnega muzikala Moje pesmi, moje sanje spet SKUPAJ! So tudi zapeli?

Twitter/The Sound Of Music

Pesmi, ki so jih prepevali pod vodstvom hudomušne nune, še danes odzvanjajo v naših ušesih. In čeprav je od snemanja filma minilo že skoraj 60 let, so še vedno živahni. Poglejte! 

Bi verjeli, da je minilo že 57 let, odkar je režiser Robert Wise posnel legendarni filmski muzikal Moje pesmi, moje sanje?

Film je temeljil na resnični zgodbi pojoče družine Von Trapp, v njem pa spoznamo tudi mlado, zasanjano in iskreno nuno Mario, ki ukrade naša srca. Sploh Slovencem nam je zgodba še posebej blizu, saj se odvija v osrčju avstrijskih Alp, le kak nedeljski gorski potep stran od nas.

Ljubezen, vojna in do-re-mi

Tisti, ki ste film gledali, veste, da sliko alpske idile in nune z angelskim glasom skazi prihajajoča vojna, z nacizmom na čelu. Skupaj s sedmimi otroki ovdovelega Avstrijca, guvernanta Maria čez Alpe pobegne svobodi naproti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sound of Music (@soundofmusic)

Še prej pa se, kot pritiče vsakemu lepemu filmu, zgodi ljubezen med Mario in očetom otrok. 

Film Moje pesmi, moje sanje je dobitnik petih oskarjev, vključno s kipcem za najboljši film leta 1966, ko mu je uspelo (pa čeprav le za nekaj let) z vrha lestvice najbolj dobičkonosnih filmov spodriniti nesmrtno klasiko V vrtincu.

V enem najbolj priljubljenih filmskih muzikalov vseh časov je Mario upodobila igralka Julie Andrews, ki danes šteje častitljivih 86 let. Christopher Plummer, ki ga nikoli ne bomo pozabili ne iz tega in ne iz mnogih drugih filmov, je žal preminil lani.

Von Trappovi otroci združeni!

Pet igralcev od sedmih, ki so igrali otroke Von Trapp, se je po 57 letih ponovno srečalo. Pa ne kar tako, šlo je za zelo posebno priložnost!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sound of Music (@soundofmusic)

Julie Andrews je namreč prejela prestižno Nagrado AFI za življenjske dosežke (AFI Life Achievement Award), ki jo že od leta 1973 podeljuje Ameriška filmska zveza.

Podelitve so se udeležili Duane Chase (71), Kym Karath (63), Angela Cartwright (69), Debbie Turner (65) in Nicholas Hammond (72).

Charmian Carr, ki je igrala prelepo najstarejšo Von Trappovo hči Liesl, in Heather Menzies, ki je igrala plavolaso Louiso, sta že pokojni.

Ker ob ponovnem snidenju niso zapeli, pa je tu njihovo nepozabno filmsko petje

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.