17. 5. 2022, 10:56 | Vir: STA

Smisla za humor nima le britanska kraljica, pač pa tudi papež

Profimedia

Kljub resnosti svojega položaja, se papež ni ugriznil v jezik.

Papež Frančišek se je prejšnjo sredo po splošni avdienci v Vatikanu pošalil, da bi mu kozarček tekile pomagal proti bolečinam v kolenu, zaradi katerih mora uporabljati invalidski voziček. Frančišek se je o tekili pošalil s skupino mehiških duhovnikov, posnetek pa je na TikToku v ponedeljek postal viralen.

@rodrigofcleon Hoy tuve la gracia de sostener esta conversación con el Papa. Gracias Papa Francisco! #papa #papafrancisco #papafrancesco #popefrancis #vaticano #vatican #italia #italy #méxico #tequila #sacerdote #seminarista #sacerdocio #católico #iglesiacatolica #catolicchurch #vidareligiosa #vidaconsagrada #seminarian #seminarianlife #plazasanpedro ♬ sonido original - Rodrigo Fernández de Castro LC

Papež je v sredo po splošni avdienci s svojim papamobilom krožil po Trgu svetega Petra, ko se je ustavil in pozdravil skupino novomašnikov. Eden od njih ga je vprašal po njegovem kolenu, v katerem ima natrgane vezi, papež pa mu je z nasmeškom odvrnil, da je "zelo muhasto". Duhovnik se mu je zahvalil za dobro razpoloženje, papež pa je priznal, da bi bil še bolj vesel, če bi imel pri roki kaj tekile.

To ni prvič, da se je Frančišek pošalil o tekili

Leta 2016 je pred papeževim potovanjem v Mehiko eden od navdušenih duhovnikov Frančišku zaklical "Čakamo vas!", papež pa mu je z nasmehom odgovoril: "S tekilo ali brez nje?"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.