Š. T. | 8. 3. 2023, 14:11

Le kdo se ne spomni velike uspešnice Plava laguna? Tako je videti igralka več kot 40 let pozneje (FOTO)

Profimedia

Film je pred več kot štirimi desetletji dvignil veliko prahu zaradi takrat mladoletne filmske igralke Brooke Shields, ki je odigrala naslovno vlogo.  

Nekoč je bila med najbolj popularnimi igralkami na hollywoodskem nebu. Brooke Shields je že kot najstnico film Plava laguna izstrelil med svetovne filmske zvezde. Film je navduševal takratne najstnice in najstnike zaradi romantično-pustolovske tematike in seveda je kmalu sledilo nadaljevanje Vrnitev v plavo laguno, ki pa ni doseglo popularnosti prvega dela.

Takrat je bila velika afera, ko so na dan pricurljale informacije, da je bila Shieldsova v času snemanja še mladoletna. Film je iz leta 1980, Shieldsova je bila takrat stara 15 let, v glavni moški vlogi pa je bil takrat 18-letni Christopher Atkins. Takrat je za vlogo v omenjenem filmu dobila neslavno nagrado – zlata malina

Anne Hathaway in Brooke Shields

Anne Hathaway in Brooke Shields

Profimedia

Newyorčanka, v preteklosti tudi uspešen fotomodel, je s kariero pričela pri enajstih mesecih kot fotomodel. Zgodaj je začela tudi filmsko kariero, pri devetih je posnela igralski prvenec, televizijski film After the Fall, kot 11-letna je že nastopila v filmu Pretty baby, v katerem je igrala najstniško prostitutko.

Shieldsova bo kmalu slavila okroglo obletnico (60), tudi njej se leta (malce) poznajo, a je še vedno aktivna v vlogi igralke. Sicer je danes 57-letnica v zakonu s scenaristom in producentom Chrisom Henchyjem, imata dve hčerki. Še vedno nastopa v televizijskih filmih, zadnji celovečerni film je posnela leta 2021, dva njena celovečerca sta v (post)produkciji.

Profimedia

Bila je poročena z nekdanjim vrhunskim igralcem in teniškim zvezdnikom Andreem Agassijem. Američan je nastopal v časih teniških velikanov, Gorana Ivaniševića, Peta Samprasa, Stefana Edberga, Ivana Lendla in drugih. V karieri je osvojil osem naslovov na prestižnih turnirjih velike četverice (Grand Slam), v vitrini ima tudi zlato olimpijsko odličje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.