7. 7. 2022, 21:51 | Vir: STA

Umrl slavni igralec iz filma Boter

Profimedia

Z vlogo sina si je prislužil nominacijo za oskarja za najboljšo moško stransko vlogo.

Ameriški igralec James Caan, znan po vlogah v filmih Boter, Škrat in Misery, je umrl v starosti 82 let, je danes sporočil njegov menedžer.  

"Z veliko žalostjo vam sporočamo, da je 6. julija zvečer umrl Jimmy. Družina ceni izraze ljubezni in iskrenega sožalja ter vas prosi, da v tem težkem času še naprej spoštujete njihovo zasebnost," se je glasila izjava, objavljena na Caanovem uradnem računu na Twitterju. Novico je potrdil tudi njegov menedžer.

Caan se je rodil leta 1940 v Bronxu v New Yorku. Ker ni želel iti po očetovih stopinjah in delati v mesnici, si je sprva prizadeval za kariero nogometaša.

A po študiju na univerzi Hofstra v zvezni državi New York, kjer je spoznal tudi svojega bodočega sodelavca Francisa Forda Coppolo, se je začel zanimati za igralstvo.

Kmalu za tem se je vpisal na gledališko šolo Neighborhood Playhouse, svojo igralsko kariero pa je začel na Broadwayu.

Po nizu filmskih in televizijskih vlog je v 70. letih prejšnjega stoletja doživel velik preboj s Coppolovim filmom Boter. Z vlogo Sonnyja Corleoneja si je sicer prislužil svojo edino nominacijo za oskarja za najboljšo moško stransko vlogo.

Caan je bil poročen štirikrat in je imel pet otrok, od katerih mu je eden, Scott, sledil v igralske vode.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.