R. K. | 24. 7. 2022, 20:00

Po tednih ugibanja končno znan vzrok smrti zvezdnika filma Boter

Profimedia/fotomontaža

Ameriški mediji so pridobili mrliški list, ki natančno razkriva, kaj je povzročilo, da je umrl.

Pred tedni je svet pretresla vest, da je v 83. letu starosti preminil holywoodski igralec James Caan, ki si ga je javnost najbolj zapomnila po vlogi v legendarnem Botru. Vzroka igralčeve smrti njegova družina takrat ni delila z javnostjo. Sedaj pa so pri ameriškem tabloidu TMZ pridobili mrliški list, ki ga natančno razkriva.

Profimedia

Kaj je povzročilo smrt?

James Caan je 6. julija ob 21.02 zvečer preminil zaradi srčnega zastoja in koronarne srčne bolezni, piše v mrliškem listu, ki ga je objavil ameriški medij. Bolniki s koronarno srčno boleznijo imajo moteno oskrba srčne mišice s krvjo, kar je lahko za zanje usodno. Če srčna mišica ne prejme dovolj kisika, ji grozi neke vrste zadušitev, je zapisano v opisu bolezni na strani faracevtske družbe Lek.

Za vlogo v legendarnem filmu prejel nominacijo za oskarja

Vest o Caanovi smrti je njegova družina sicer razkrila v objavi na Twitterju. "Z veliko žalostjo vam sporočamo, da je 6. julija zvečer umrl Jimmy. Družina ceni izraze ljubezni in iskrenega sožalja ter vas prosi, da v tem težkem času še naprej spoštujete njihovo zasebnost," se je glasila izjava, objavljena na Caanovem uradnem računu. Novico je kmalu zatem potrdil tudi Caanov menedžer Matt DelPiano.

Za vlogo Sonnyja Corleoneja v mafijski filmski uspešnici Boter si je James Caan prislužil tudi nominacijo za oskarja za najboljšo stransko moško vlogo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.