P.M. | 18. 3. 2023, 18:16

Zvezdnica kultne serije na robu obupa: bori se z rakom, sledil je še en hud udarec

Profimedia

Shannen Doherty, najbolj znana po vlogi Brende Walsh v nanizanki Beverly Hills 90210, se bori s četrtim stadijem te hude bolezni.

51-letni ameriški igralki Shannen Doherty so rak na dojkah odkrili leta 2015, vendar je kazalo, da ji ga je uspelo premagati. Žal se je rak pred tremi leti vrnil, igralka pa je zdaj razkrila, da je med bitko z boleznijo izgubila zdravstveno zavarovanje.

Sindikat jo je pustil na cedilu

Sindikat igralcev SAG-AFRTA je hudo bolni igralki zavrnil kritje zdravstvenih stroškov, ker v preteklem letu ni zaslužila 26.470 dolarjev, kar je minimum za uresničitev pravice do zdravstvenega zavarovanja. O tem je spregovorila v daljšem zapisu na Instagramu, v katerem je neposredno naslovila predsednico društva, igralko Fran Drescher. "Zanima me, zakaj sindikat zapusti ljudi, kot sem jaz, ki delajo od svojega 10. leta in plačujejo sindikalno članarino," je bila jasna.

Igralka na družbenih medijih pogosto deli informacije o svojem boju s hudo boleznijo.

Igralka na družbenih medijih pogosto deli informacije o svojem boju s hudo boleznijo.

Profimedia

"Zaradi zdravstvenih razlogov nekateri ne moremo več delati, mislim, da lahko to sindikat popravi in mislim, da ste vi oseba, ki bi to lahko naredila," je pozvala predsednico.

Kljub bolezni, ena največjih televizijskih ikon iz 90. let prejšnjega stoletja, občasno še snema. Zavzema se tudi za obuditev priljubljene ameriške serije Čarovnice (Charmed), v kateri je nekoč zaigrala.

Podpora igralskih kolegov

Medtem ko ji Dreschnerjeva ni odgovorila, je prejela številna sporočila podpore oboževalcev in filmskih sodelavcev. Oglasil se je tudi njen nekdanji soigralec iz nadaljevanke Beverly Hills 90210, danes 49-letni Brian Austin Green. Zapisal je, da ima sam s sindikatom podobne izkušnje.

Profimedia

Austin Green je omenil, da je po živčnem zlomu okreval več let, hodil je na razne terapije, ki jih je moral na koncu plačati sam. "Zavarovanje sem izgubil po 9 mesecih, ker nisem več služil denarja kot igralec, še vedno pa sem plačeval sindikalno članarino." Oglasila se je tudi igralka Busy Philipps, znana iz nadaljevanke Dawson's Creek (Simpatije), in dejala: "Preveč naših kolegov je že zaradi tega trpelo, to mora sindikat takoj spremeniti."


Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.