Ž.A. | 23. 2. 2022, 10:00

(FOTO) Košarkarska trenerka razdvojila splet - so oprijete roza hlače in petke primerne za tekmo?

IG: @sydcarter4

Splet je razdvojila košarkarska trenerka Sydney Carter. Temnopolta trenerka je znana po tem, da se za na trenerski stolček obleče izredno trendovsko in za nekatere celo nenavadno. Mnogim je v oči padla, ko je oblekla oprijete roza hlače in petke. Kmalu je bila tarča seksističnih razprav.

Sydney ima za sabo že dolgo košarkarsko kariero, ampak opazili so jo le, ko ...

Po objavi fotografije je Sydney prejela ogromno komentarjev drugih uporabnikov, da je za delo neprimerno oblečena. Vidimo jo lahko v belem puliju, roza oprijetih hlačah in prozornih petkah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sydney Carter (@sydcarter4)

Sicer je Carterjeva svoje fotografije delila že prej, vendar so šele sedaj ulovile pozornost drugih.

"Je njena oprava primerna za košarkarsko trenerko?"

To je bil le eden izmed kritičnih komentarjev pod njeno objavo. Sledile so še nekatere druge opazke: "Ne, to je neprimerno. Kot profesionalka sama tega ne bi oblekla v službo in pika."

Priporočamo tudi: (FOTO) Severina objavila prisrčno fotografijo s sinčkom (prvič po tem, ko je morala izbrisati vse)

Nekateri so celo zapisali, da bi morala zaradi tega dobiti kazen in da je njena služba treniranje, zaradi česar ne sme izgledati seksi. "Zakaj bi se za treniranje oblekel v tako ozke hlače?" je zapisal spet drugi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sydney Carter (@sydcarter4)

"Sydney Carter je legenda, ki kot trenerka opravlja svoje delo. Zadnja stvar, ki mora ljudi skrbeti, je njena oprava, ki je mimogrede videti izjemno."

Sreča je Sydney prejela tudi veliko pozitivnih odzivov, ki so jo spodbujali pri njenih odločitvah. 

"Nič. Njena oprava je popolnoma primerna in o tem sploh ne bi smeli razpravljati. Zakaj morajo ljudje vedno, ko temnopolta ženska nekaj naredi, začeti to obsojati. Mislim, nekateri komentarji so … in zapisale so jih druge temnopolte ženske," je zapisala uporabnica.

Številni uporabniki so zapisali, da bi morali v današnjem svetu prenehati z razpravami o temnopoltih ženskah, o izbiri oblačil ter se prenehati vtikovati v zadeve drugih.

Odzvala se je tudi Sydney, ki na kritike ...

"Menim, da je ljudem neprijetno, ko vidijo temnopolto žensko na poziciji moči. Videti temnopolto žensko, ki je dejansko samozavestna in ponosna nase, je lahko zelo zastrašujoče," je dejala.

Sydney je prav tako dodala, da je takšnih razprav že vajena, saj so že od nekaj del njene kariere in se jim še ni uspela izogniti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sydney Carter (@sydcarter4)

"Velikokrat slišimo, da ljudje ne želijo gledati žensk, ki igrajo košarko, ker je preveč takšnih, ki so videti možato ali igrajo preveč ali premalo podobno kot moški. Ženske nikoli ne morejo nikogar zadovoljiti. Zgolj biti ženska, je dovolj težko. Dovolj težko je že to, da nismo plačane enako ali to, da ljudje menijo, da nekaterih stvari ne moremo narediti tako dobro kot moški, v industriji, kjer prevladujejo moški," je še dodala.

Sydney s ponosom zastopa temnopolte ženske in se trudi, da jim daje zgled, da ni treba sam sebe zapostavljati. Pravi tudi, da njihova mnenja sploh niso pomembna: "Ne bom se uklonila zgolj zato, kjer je nekdo užaljen ali prestrašen ob dejstvu, da sprejemam samo sebe." 

Preberite tudi: Medtem, ko se je Petar Grašo ženil s 14 let mlajšo, je njegova bivša počela TO: (kakšno naključje!)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.