A. Kl. | 13. 1. 2022, 12:00

Kate se je slikanja sprva bala, a je nato pred objektivom celo zaplesala

Profimedia
Kate se je slikanja sprva bala, a je nato pred objektivom celo zaplesala (foto: Profimedia)

Paolo Roversi, ki je vojvodinjo Catherine fotografiral ob njenem 40. rojstnem dnevu, je razkril, da je bila prihodnja britanska kraljica pred slikanjem precej živčna.

Iz Kensingtonske palače so v nedeljo v svet poslali tri podobe vojvodinje Cambriške, ki je pred Roversijev objektiv stopila v londonskih vrtovih Kew.

Na portretih, ki bodo postali tudi del zbirke Narodne galerije v Londonu, je priljubljena soproga princa Williama, drugega v vrsti za prestol, na katerem zdaj sedi 95-letna kraljica Elizabeta II., pozirala v oblekah Alexander McQueen - prav kreacijo hiše tega pokojnega modnega velikana je nosila tudi na svoji poroki pred desetletjem.

Kot so poročali britanski tabloidi, sta se vojvodinja Kate in italijanski Paolo Roversi prvič srečala novembra, ko ga je povabila k sebi v Kensingtonsko palačo na popoldanski čaj.

Med sestankom mu je vojvodinja Cambriška razkrila, da je glede slikanja precej živčna in zadržana - kot pravi italijanski fotograf, jo namreč "vsak dan obstreljujejo z bliskavicami, a pravega poziranja ni vajena".

Roversi, ki je delal tudi s supermodeli, kot sta Kate Moss in Naomi Campbell, je dodal, da je bila Kate - tudi sama navdušena fotografinja -, ker pozna njegovo delo s področja modne fotografije, nekoliko prestrašena. A zagotovil ji je, da bo, ko bosta začela, čisto enostavno.

In res - ko je prišel dan slikanja, je držal besedo, saj se je Kate v njegovi družbi počutila tako sproščeno, da je v McQueenovi obleki iz organce celo malce zaplesala.

"Želel sem posneti slike v gibanju, zato sem jo spodbudil, naj zapleše pred objektivom, nekakšen hitrejši valček s ščepcem rokenrola," je dogajanje opisal Roversi.

Od 250 slik, kolikor jih je priznani fotograf posnel ta dan, so javnosti zaenkrat razkrili le tri.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.