A. B. | 10. 5. 2022, 10:30

Zaupanje v LPS znatno upada: ali Slovenci sploh še verjamemo v njihov uspeh?

Ema 2022

Kako poslušane so posamezne evrovizijske pesmi in kolikokrat ste poslušali skladbo "Disko"? 

Slovensko podjetje za glasbeno analitiko je pred torkovim polfinalom raziskalo, kako poslušane so posamezne pesmi in pri tem pozornost namenilo tudi slovenskim kandidatom. 

LPS-jev “Disko” so si uporabniki mobilne in spletne glasbene aplikacije Spotify v analiziranem času zavrteli malce več kot 274.000-krat, njihov video na uradnem YouTube kanalu Evrovizije pa je zbral nekaj manj kot pol milijona ogledov.

"Disko" so si največkrat predvajali Španci, Finci, Slovenci, Nizozemci in Angleži.

Po zbranih podatkih spletnih predvajanj so LPS na samem repu prvega polfinala. Med vsemi evrovizijskimi tekmovalkami so LPS na 38. mestu od skupno 41., za njimi se uvrščajo samo še kandidati iz Makedonije, Gruzije in Azerbajdžana.

Eurovisionworld

Na prvem mestu na lestnici prvih polfinalistov, ki jih bomo lahko spremljali 12. maja, je Ukrajina. Prisluhnite njihovi pesmi: 

Komu po poslušanosti na Spotifyju kaže najbolje? 

Med kandidatkami prvega polfinala, ki jim glede na poslušanost na Spotifyju kaže najbolje, so Nizozemska, Norveška, Ukrajina, Avstrija, Latvija, Portugalska, Litva, Grčija, Albanija in Moldavija.

Nizozemska kandidatka je zbrala že 11 milijonov predvajanj, kar krepko presega slovenske številke.

Kot zanimivost – prvi polfinalni večer bo žanrsko in jezikovno bolj raznolik kot drugi, saj bomo slišali 10 različnih žanrov, 29 odstotkov pesmi pa bo izvajanih v jeziku države in ne v angleščini. Slovenščina je med njimi.

Zgolj podatki seveda ne morejo zanesljivo napovedati zmagovalca, tako da bo tekmovanje nedvomno poskrbelo za presenečenja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.