13. 5. 2022, 12:57 | Vir: STA

Balkanci z NENAVADNIM nastopom navdušujejo na Evroviziji!

Profimedia
Balkanci z NENAVADNIM nastopom navdušujejo na Evroviziji! (foto: Profimedia)

Prišli so v finale, v 12 urah pa si je njihov nastop ogledalo več kot 920.000 ljudi. 

Na drugem polfinalu letošnjega izbora za pesem Evrovizije v Torinu se je v četrtek kot edina država iz nekdanje Jugoslavije v finale uvrstila Srbija. Srbska predstavnica Ana Đurić z umetniškim imenom Konstrakta je prejela ovacije publike, na YouTubu pa je imel njen nastop v prvih 12 urah več kot 920.000 ogledov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @konstrakta

Pesem z naslovom In corpore sano se začne z verzom o zdravih laseh Meghan Markle, Konstrakta pa med nastopom sedi na stolu in si, obkrožena z moškimi plesalci, ves čas umiva roke.

Navdušila gledalce

Čeprav je srbska predstavnica s pesmijo in nastopom na vajah in generalki begala tuje medije, je navdušila gledalce. Od izvajalcev, ki so se predstavili v drugem polfinalnem večeru, je imel največ ogledov na YouTubu prav njen nastop.

Od izvajalcev, ki so se predstavili v prvem polfinalnem večeru, so največ, 3,2 milijona ogledov zabeležili ukrajinski predstavniki, šestčlanska hip hop skupina Kaluš Orkestra. Slednji glede na stavnice veljajo tudi za največjega favorita za zmago.

Sobotni finale

V finalu se bo v soboto predstavilo 25 držav. Poleg Srbije še Belgija, Češka, Azerbajdžan, Poljska, Finska, Estonija, Avstralija, Švedska, Romunija, Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska ter "velikih pet", to so Francija, Španija, Nemčija, Velika Britanija in Italija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.