27. 5. 2022, 16:13

VIDEO: Bocelli razkriva, zakaj je 8. oktober, ko bo nastopil v Sloveniji, zanj tako poseben

Organizator/Star produkcija

Slavni italijanski tenorist bi pred slovenskim občinstvom moral nastopati že marca 2020, a mu je pandemija pošteno prekrižala načrte. Jeseni pa se po več neuspešnih poskusih le vrača v Stožice. Poglejte, kaj je sporočil slovenskim oboževalcem.

Čeprav se ime Andree Bocellija že od samih začetkov njegove kariere povezuje z vrhunskimi vokalnimi sposobnostmi, svojevrstno barvo glasu in brezhibno glasbeno-scensko produkcijo, ljubitelji glasbe še zmeraj vsak njegov koncert pričakujejo z enakim navdušenjem.

Priljubljeni tenorist bo 8. oktobra 2022 nastopil v Stožicah, kjer bo izvedel najbolj znane operne arije in svoje največje uspešnice, vse v znamenju umetnikovega večnega navdiha – ljubezni.

Bocelli je posebej za slovensko občinstvo posnel video, v katerem je povedal naslednje:

"Srečen sem, ker se po dolgem času vračam v Ljubljano in to na zame prav poseben dan – 8. oktober je namreč rojstni dan mojega sina (Mattea). Ob tej priložnosti se bom še posebej potrudil občinstvo nagovoriti z najlepšo glasbo. Res se veselim, da se bomo ponovno srečali. Kmalu!"

Slovensko občinstvo je imelo že večkrat priložnost doživeti Bocellijev koncert, a vendar italijanski tenorist ničesar ne prepušča naključju, zato se ni treba čuditi, da je njegovo ime zagotovilo za glasbeni dogodek, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše ljubitelje klasične glasbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Bocelli (@andreabocelliofficial)

Andrea Bocelli, ki izhaja iz italijanske Toskane, je na pot slave stopil leta 1992 z nastopom na sanremskem festivalu. Kmalu je sledila prva velika vloga v Verdijevi operi Macbeth, največja prelomnica pa je bila pesem Con te partiro, katere priredba v duetu s svetovno znano sopranistko Sarah Brightman je leta 1996 zasedla vrh glasbenih lestvic in sčasoma postala ena najpopularnejših pesmi vseh časov.

S svojo bogato diskografijo in številnimi priznanji stroke Bocelli že tri desetletja suvereno kraljuje v svetu glasbe. Najpopularnejši svetovni tenorist je v Ljubljani nazadnje nastopil leta 2016, ko ga je občinstvo pričakalo in pospremilo z ovacijami, kar je že dolgo običajno za enega najslavnejših svetovnih glasbenikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.