R. K. | 23. 9. 2022, 20:38

Celjan, ki s svojim talentom navdušuje svet, se je tako poklonil glasbeni legendi

Milan Tomazin/Profimedia/fotomontaža
Celjan, ki s svojim talentom navdušuje svet, se je tako poklonil glasbeni legendi (foto: Milan Tomazin/Profimedia/fotomontaža)

Slovenski glasbenik, ki v svoji karieri niza uspeh za uspehom, je ob obletnici rojstva legendarnega Raya Charlesa svoje oboževalce presenetil s prav posebno novico.

23. septembra mineva 92 let od rojstva legendarnega pianista Raya Charlesa, ki je bil idol marsikaterega uspešnega glasbenika. V njem je navdih našel tudi odlični slovenski pianist Uroš Perić, ki se je ob tej priložnosti glasbeniku poklonil na prav poseben način.

Svetovno znan blues in jazz izvajalec, ki je Charlesa že večkrat odlično interpretiral, se v svoji karieri lahko pohvali s kar 51 izdanimi albumi in kompilacijami, razprodanimi koncerti po vsem svetu in s sodelovanji z največjimi imeni svetovne glasbene scene. Ob tej priložnosti pa je kot poklon glasbeni legendi izdal nov album Screamin Hallelujah, ki ga je posnel v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija.

Snemanje albuma jim je preprečila epidemija

Projekt so nameravali izpeljati že pred epidemijo, ga tudi idejno in vsebinsko oblikovali, a so morali pred snemanjem z delom za nekaj časa prekiniti. Ob izidu je albuma je Perić povedal, da nov album ni naravnan toliko baladno. "Tokrat sem se odločil za več moči v albumu, več ritma, da se sliši, in da pride do izraza Big Band, ki je vse skladbe več kot odlično odigral."

Za album je Perić prispeval štiri lastne avtorske skladbe, po dve skladbi pa sta napisala Lojze Krajnčan in Leon Firšt, s katerima je glasbenik v preteklosti že večkrat sodeloval. 

Ob tej priložnosti je oboževalcem ponudil tudi novi singel I'd like to get to know you, ki ga prepeva v duetu s pevko Karin Zemljič

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.