R. K. | 20. 9. 2022, 19:00

Na odru z zvezdnikom: Leopold I. nam je razkril podrobnosti o sodelovanju z Manu Chao

Osebni arhiv/Facebook/MC Pekarna/fotomontaža
Na odru z zvezdnikom: Leopold I. nam je razkril podrobnosti o sodelovanju z Manu Chao (foto: Osebni arhiv/Facebook/MC Pekarna/fotomontaža)

Slavni francosko-španski glasbenik na koncertu ni presenetil samo navdušenih oboževalcev, ampak tudi nadvse priljubljenega štajerskega raperja, ki je v šoku vprašal: "A se 'heca'?" 

Na ponedeljkovem koncertu znanega glasbenega ustvarjalca, ki nastopa pod imenom Manu Chao, se je na odru pojavil tudi slovenski raper Leopold I. Štajerca, ki trenutno navdušuje s singlom Kinderšpil, smo poklicali in ga povprašali, kako je prišlo do sodelovanja slovitim pevcem in kakšni so njegovi prvi vtisi po razprodanem koncertu.

"Večer pred koncertom me je kontaktiral Ramiz Derlić iz mariborskega Kulturnega centra (KC) Pekarna in me vprašal, če sem pripravljen na en izziv" se zasmeji raper. "Ko mi je povedal, da me vabijo skupaj z Manu Chao nastopat v podporo Pekarni, je bilo moje prvo vprašanje, če se 'heca'."

Na koncertu je moral svoj nastop celo podaljšati

Razkrije, da je bil nad ponudbo navdušen, saj je tudi sam oboževalec francosko-španskega pevca in je imel za njegov koncert v štajerski prestolnici celo kupljeno vstopnico.

Čeprav ni natančno vedel, v kaj se podaja, je ponudbo z veseljem sprejel.

"Pripravil sem si tekst iz ene od svojih pesmi, potem pa naslednji dan prišel na tonsko vajo pred koncertom. Igrali so eno svojih pesmi in me povabili, da zraven rapam," pojasni in pove, da so se takoj zelo dobro ujeli. "Potem med nastopom mi je pa namignil, naj kar nadaljujem, zato sem malo improviziral in svoj del še nekoliko podaljšal."

MC Pekarna

Slavnemu pevcu je Leopoldova glasba všeč

Raper pove, da se morda obeta še kakšno sodelovanje z legendarnim glasbenikom, saj sta se po koncertu še nekoliko pogovarjala. "Povedal mi je, da so mu, še preden so me povabili k sodelovanju, pokazali moje pesmi, in da so mu bile všeč. Zato bi z veseljem še kdaj sodeloval." Slavni glasbenik mu je ob tem dal tudi svoj kontakt. 

Raper pove, da je bil odziv ljudi na razprodanem koncertu fenomenalen. "Glede na to, da je to Manu Chao, ki je nekakšna legenda naše generacije, je bil temu primeren tudi odziv." 

MC Pekarna

So Kulturnemu centru Pekarna šteti dnevi?

V sklopu koncerta Manu Chao sta se ob Leopoldu I. na odru pojavila tudi predstavnika KC Pekarna Darjan Lorenčič in Ramiz Derlić, ki sta v rokah držala velik transparent, na katerem je pisalo "Support Pekarna" (podprite Pekarno op. a.). Leopold pojasni, da je razlog za "akcijo" ta, da se KC Pekarna že več let bori za obstanek na lokaciji, kjer je zdaj

Da to drži, nam potrdi tudi Lorenčič. Po njegovih besedah je nadaljni obstoj KC Pekana trenutno negotov. "Mestna občina Pekarne ni vključila v strategijo razvoja, imam pa tudi občutek, da z njihove strani ni pravega dialoga". Ob tem izrazi upanje, da jim bo Pekarno tudi po lokalnih volitvah vendarle uspelo ohraniti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.